Ingrediente
- 600 gr faina
- 300 ml lapte
- 1 ou
- 150 gr zahar
- 50 gr unt
- 1 lingura rom
- esenta de vanilie
- 1/2 lingurita sare
- 1 plic drojdie uscata
- ulei ptr prajit
- zahar pudra ptr ornat
- gem ptr umplut dupa preferinta(eu am folosit dulceata de zmeura si revent)
Mod de preparare
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata.
Intr-un ibric, punem laptele, zaharul si untul si amestecam pe foc pana zaharul se topeste si laptele este caldut. Facem o adancitura in faina in care punem oul, romul, vanilia si turnam laptele cate putin, amestecand pana obtinem un aluat nelipicios, pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul pe un blat de lemn intr-un strat de 1 cm si, cu ajutorul unui pahar, il taiem in forme rotunde pe care le mai lasam 10 min la crescut, apoi le prajim in ulei incins. Scoatem gogosile pe hartie absorbanta. Incalzim usor gemul si, cu ajutorul unei seringi de ornat, intepam gogoasa intr-o parte laterala si o umplem cu gem.
Cernem deasupra gogosilor, zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|