Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor

Postat de Bucataras in Dulciuri
13 Apr 2020 | 3986 vizualizari
Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor

Am copt niste bunatati pufoase si dulci, numai bune pentru micul dejun: Buchteln sau Gogosi umplute cu Nutella, la cuptor. 

Ingrediente

  • 600 g faina alba
  • 35 g drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri de ou
  • un praf de sare
  • 100 g zahar brun
  • esenta de vanilie
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 g unt topit
  • Pt umplutura:
  • nutella sau gem de fructe
  • Pt uns:
  • unt sau galbenus de ou
  • zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Pune intr-un castronel putin lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Amesteca si lasa 15 minute sa creasca. 

Adauga peste faina, mixeaza usor, apoi incorporeaza pe rand celelalte ingrediente: galbenusurile de ou, laptele, zaharul, untul topit, esenta si nu uita praful de sare.

Framanta pana se incorporeaza bine toate ingredientele si aluatul se desprinde usor de pe marginile vasului. Daca aluatul o cere, mai adauga putina faina. 

Acopera vasul cu un prosop curat si lasa la dospit o ora.

Imparte aluatul in doua bucati si intinde-le pe rand, cu sucitorul, pe blatul de lucru infainat, apoi decupeaza cercuri cu un inel de inox sau cu un pahar cu gura mai mare (ca sa incapa si umplutura in fiecare gogoasa formata si sa nu te chinui sa lipesti, fara sa se prelinga umplutura).

Tapeteaza cu unt tava/tavile in care vei pune la copt gogosile. 

Pe fiecare cerc pune cate o lingurita de Nutella (sau fem de fructe daca preferi), sigileaza marginile bine si aduna lipitura incercand sa formezi o gogoasa. Mai rotunjeste-o putin in palme si pune-o in tava cu lipitura in jos. 

Preinzalzeste cuptorul la 160 grade si lasa gogosile(buchteln) sa creasca vreo 30 minute. Unge-le cu unt sau galbenus de ou, apoi pune tavile la cuptor pentru 40 minute.

Daca nu vrei sa se rumeneasca prea tare, acopera tavile cu hartie de copt spre final. 

Cand gogosile sunt usor rumene, scoate tavile din cuptor. Dupa ce s-au racit doar putin presara zahar pudra pe deasupra. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulada de cacao cu branza dulce

Postat de gicuta69

Rulada de cacao cu branza dulce

Umplutura: Intr-un bol se mixeaza branza cu oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat si smantana. La sfarsit se adauga stafidele pe care le-am inmuiat in rom 20-30 de minute. Blat: Se separa...

Citeste continuarea

Desert bomboane Raffaello

Postat de Constelatialeu

Desert bomboane Raffaello

Mai intai am prajit migdalele si le-am decojit, asta mi-a luat cel mai mult. Apoi am pus in vasul robotului nuca de cocos fulgi mai fini, adaugam si napolitanele si mixam 2-3 min pana se sfarama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2020, 11:13
la 13.04.2020, 11:15
Oare de la Buchteln vine denumirea de ”bucte” de la noi...?
la 13.04.2020, 11:19
la 13.04.2020, 11:25
Cum arata ...
la 13.04.2020, 12:02

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking