Gogosi/briose cu crema de vanilie si ciocolata

Postat de Criss in Dulciuri
27 Ian 2017 | 5714 vizualizari
Gogosi/briose cu crema de vanilie si ciocolata

Puteti sa le spuneti gogosi, ca sunt facute cu aluatul de la reteta de gogosi la cuptor, sau puteti sa le spuneti briose, pentru ca le-am pus in forme de briose. :D Indiferent cum le spuneti, sunt delicioase si va veti indragosti de ele. :)

Ingrediente

  • Ingrediente: (12 bucati)
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat Dr.oetker
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt topit
  • 7 g drojdie uscata Dr.Oetker +
  • 1 galbenus pentru uns gogosile
  • Crema:
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 80 g faina
  • Glazura (ganache de ciocolata nebatut)
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida Pilos

Mod de preparare

Singura conditie pentru reusita aluaturilor facute la masina de paine, este respectarea ordinii introducerii ingredientelor. Asadar, in cuva masinii de paine se introduc ingredientele in aceasta ordine: laptele caldut, untul topit, uleiul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, faina si in final drojdia. Se inchide capacul si se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire. Dupa o ora si 30 minute, aluatul creste pana la capacul masinii. Se scoate aluatul, se imparte in 12 bile cat de cat egale si fiecare bila se pune in formele de briose. Eu am folosit formele de silicon, pentru ca imi plac foarte mult, se lucreaza foarte usor cu ele si nu exista niciun risc sa se lipeasca . Daca nu aveti forme de silicon, puneti cosulete de hartie in tava de briose. Si aceasta varianta e mai comoda decat sa le ungeti cu unt si sa le tapetati cu faina.
Se mai lasa sa creasca 20 minute, dupa care se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul preincalzit, timp de 25-30 minute. 

Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie. Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Crema se lasa sa se raceasca, apoi se pune intr-un posh si se umple briosele.


Ciocolata se rupe in bucati si se topeste pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se glazureaza fiecare briosa.

Ciocolata se rupe in bucati si se topeste pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se glazureaza fiecare briosa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi/briose cu crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu mere si pere

Postat de Ina

Tarta cu mere si pere

Margarina usor topita am mixat-o cu zaharul si un varf de sare. Am incorporat oul  si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie, apoi apa si faina . Am omogenizat totul pana am obtinut un...

Citeste continuarea

Clatite cu ricotta si Nesquik

Postat de caroline

Clatite cu ricotta si Nesquik

Incalzim cuptorul la 50 grade. Se amesteca faina impreuna cu drojdia uscata. Untul il topim la bainmarine sau in cuptorul cu microunde.Cind s-a topit il punem intr-un bol si il amestecam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2017, 09:01
la 27.01.2017, 09:10
o minunatie ai pregatit aici
la 27.01.2017, 09:55
la 27.01.2017, 09:58
Yamyyyyyy!
la 27.01.2017, 14:26
Gogosi, briose sau ce or fi arata minunat!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking