Gozleme

Postat de dantes in Vita
19 Mar 2021 | 6577 vizualizari
Gozleme

O reteta traditionala turceasca

Ingrediente

  • Pentru coca
  • 375 gr Faina alba de grau
  • 85 ml ulei de masline
  • 185 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura 500 gr carne tocata de vita
  • 90 gr spanac proaspat
  • 1 buc ceapa alba
  • 2 catei usturoi
  • 1 buc ardei gras rosu
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper alb macinat
  • 10 ml ulei
  • 100 gr branza Feta
  • 20 gr patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Pentru coca se amesteca bine faina cu sare si ulei de masline si se framanta, apoi se adauga treptat apa. Dupa ce s-a incorporat toata apa se mai framanta inca 10 minute.


Se pune aluatul intr-un vas, se acopera cu o folie transparenta si se lasa sa stea o ora, dupa care se imparte in patru.

Pentru umplutura se taie marunt ceapa si ardeiul gras si impreuna cu usturoiul, se pun la calit in putin ulei pana se inmoaie. Apoi se adauga carnea tocata.

Cand carnea este calita, se adauga spanacul si se mai caleste 2-3 minute, se adauga apoi condimenele si se amesteca bine si se opreste focul.

Se intinde coca foarte subtire, se pune umplutura la marginea aluatului, peste umplutura se pune branza Feta si patrunjelul tocat, apoi se impatureste si se taseaza pe margini, sa nu se desfaca.

Coca umpluta se prajeste pe ambele parti in putin ulei pana devine aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gozleme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Gulas unguresc

Postat de momo121

Gulas unguresc

Carnea de vita o taiem cubulete, iar ceapa o taiem marunt. Intr-o oala mai mare punem uleiul, iar cand s-a incins, calim ceapa usor, fara sa se arda. Adaugam carnea si o prajim cateva minute,...

Citeste continuarea

Placinta cu carne de vitel

Postat de oanapl

Placinta cu carne de vitel

Pui la încins o tigaie mare, antiaderentă cu uleiul de măsline și rumenești carnea tocată. Lucrezi la foc mare și spargi cocoloașele de carne cu o spatulă ametescând mereu....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2021, 11:33
la 19.03.2021, 13:39
Ce bunatate !!! Bravo !!!!
la 19.03.2021, 13:47
Ce bine arata!
la 19.03.2021, 13:47
la 19.03.2021, 16:09
Bun!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking