Vita marengo

Postat de Sylvia in Vita
11 Dec 2014 | 10032 vizualizari

Vita marengo este o adaptare a retetei celebre " pui marengo" facuta de bucatarul Dunan lui Napoleon Bonaparte , care fost invingator la Marengo in 1800. In Franta este celebra de sute de ani, face parte din bucataria simpla si buna, reteta de baza este facuta cu vitel dar se face cu diverse parti de la vita, tehnica fiind aceea de mijotare( fierbe inceata) timp de mai multe ore, in fond de vita si vin alb, iar la sfarsit se adauga ciuperci sotate. Gustul este divin, reteta simpla si se poate face cu orice fel de carne care suporta fierberea indelungata. Eu am ales sa va prezint reteta cu un muschi de vita mai putin cunoscut si lucrat este vorba despre obraz de vita / beef cheecks care se comanda expres la macelar si este folosit numai de cunoscatori.

Inapoi la reteta

Comentarii (22)

la 11.12.2014, 19:40
La noi e un pic problemă cu obrazul de vită Uite cair am să merg la măcelărie și o să cer așa ceva Sper să nu arunce cu cuțitul după mine )
la 11.12.2014, 20:56
Arata bestial!
la 11.12.2014, 22:28
Criss poti sa o faci cu orice muschi de vita oricat de batran si banal ar fi asta e farmecul retetei
la 12.12.2014, 09:28
De retin ut informatiile
Sunt curioasa ce ar zice macelarii nostri daca as cere "OBRAZ DE VITA" )))
Sylvia,daca nu am fond de vita,pot folosi altceva?
la 12.12.2014, 17:15
Dia poti sa folosesti supa de vita
la 15.03.2015, 17:30
la 18.06.2015, 08:08
CAT IMI PLACE!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking