Vita marengo

Postat de Sylvia in Vita
11 Dec 2014 | 10042 vizualizari

Vita marengo este o adaptare a retetei celebre " pui marengo" facuta de bucatarul Dunan lui Napoleon Bonaparte , care fost invingator la Marengo in 1800. In Franta este celebra de sute de ani, face parte din bucataria simpla si buna, reteta de baza este facuta cu vitel dar se face cu diverse parti de la vita, tehnica fiind aceea de mijotare( fierbe inceata) timp de mai multe ore, in fond de vita si vin alb, iar la sfarsit se adauga ciuperci sotate. Gustul este divin, reteta simpla si se poate face cu orice fel de carne care suporta fierberea indelungata. Eu am ales sa va prezint reteta cu un muschi de vita mai putin cunoscut si lucrat este vorba despre obraz de vita / beef cheecks care se comanda expres la macelar si este folosit numai de cunoscatori.

Inapoi la reteta

Comentarii (22)

la 11.12.2014, 14:14
Direct la favorite
la 11.12.2014, 14:15
buna buna
la 11.12.2014, 14:19
bunnn
la 11.12.2014, 14:20
Ce bunatate! La favorite, sa incerc si eu!
la 11.12.2014, 14:23
este ceva nemaipomenit merge si la o masa vestiza este una din retetele mele top 5 sper sa o faceti si sa o iubiti la fel ca si mine
la 11.12.2014, 14:39
super!
la 11.12.2014, 14:58
O bunatate de mincare trec si ei la favorite
la 11.12.2014, 15:41
Hmmm ce super e.favo
la 11.12.2014, 16:18
Oare iti dai seama cat de mult imi place?? De obicei folosesc pulpa sau vrabioara de vitel, atunci cand fac ceva din vita....e ok pt felul asta de mancare??
la 11.12.2014, 16:57
Simona Vrabioara este un muschi nobil, este ceea ce in Franta se numeste faux filé , este f buna pentru gratar eu zic ca este pacat sa o folosesti la felul acesta de mancare aici trebuie o carne mai geru de fiert mai cu nervuri si tendoane care ii dau un gust bestial, foloseste bucati de pulpa mai bine. Daca vb de vitel nu vita timpul de fierbere este intre 1-1,5 ore este alta poveste fata de vita .
la 11.12.2014, 16:59
http://blog.deluxe.fr/trucs-astuces-et-elements-de-choix/bovins-choix-pieces-usages.html stiu ca este in Franceza dar ca sa vedeti cum se numesc si folosesc diferiti muschi de vita
la 11.12.2014, 17:13
Multumesc de sfaturi Sylvia!
la 11.12.2014, 17:29
Ce bunătate ne-ai prezentat!
la 11.12.2014, 18:08
ador retetele tale,delicioasa
la 11.12.2014, 19:37
Direct la favorite și de probat zilele astea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking