Gratar de porc cu piure de cartofi si sos de rosii

Postat de Valclaudia in Porc
8 Mai 2015 | 4385 vizualizari
Gratar de porc cu piure de cartofi si sos de rosii

Ingrediente

Gratar:

  • 1 bucata pulpa de porc (cca 700-800 g)
  • sare, ierburi de Provence si mix de piper dupa gust

Piure:

  • 1 kg cartofi
  • sare dupa gust
  • 1/2 pachet de unt
  • 1/2 cana lapte caldut

Sosul de rosii:

  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 lingurita rasa de zahar tos
  • sare, piper dupa gust
  • marar verde

Mod de preparare

Carnea se taie felii de grosimea unui deget,apoi se bate in folie de plastic cu ciocaanul de snitele.

Presaram dupa gust condimente si lasam cca 10 minute carnea acoperita, la rece sa se intrepatrunda aromele.

Incingem tigaia grill, asezam feliile de carne si le lasam la prajit pe ambele parti pana capata aspect de carne gatita la gratar.

Cartofii ii scuratam, ii taiem cubulete, ii spalam sub jet de apa, ii punem la fiert in apa rece cu sare si cand patrunde furculita usor in bucatile de cartofi ii scurgem de apa, adaugam untul si mixam la viteza mare a mixerului. Adaugam laptele caldut si mixam pana devine piureul spumos.

Pentru sos curatam ceapa, o spalam, o tocam marunt si o calim in 2 linguri de ulei cca 3-4 minuete la foc potrivit.

Adaugam rosiile pasate, 1 lingurita de zahar tos, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic pana capata sosul consistenta dorita. Presaram verdeata tocata (marar) si amestecam.

Servim piureul cu carne gatita la tigaia grill si sos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de porc cu piure de cartofi si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat

Postat de Constelatialeu

Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat

Mai intai am taiat varza alba si pe cea rosie si le-am frecat cu putina sare. Separat am taiat ceapa verde, apoi ardeiul capia, cubulete marunte. Am pus wok-ul pe foc sa se inchinga, am...

Citeste continuarea

Tocana de rosii cu carne de porc

Postat de mirela0911

Tocana de rosii cu carne de porc

Se spala carnea si se taie in cubulete. Intr-o cratita se pune untul si uleiul sa se incinga. se pune carnea si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga sare si piper, se mai amesteca pana se albeste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2015, 21:58
CCe bunătăti ai făcut!
la 08.05.2015, 21:58
Bun -bun !!!
la 08.05.2015, 21:59
Asta da ospat!
la 08.05.2015, 22:05
Foarte bun!
la 08.05.2015, 22:09
Asa mai stam de vorba...

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking