Gratin cu dovlecel si rosii

Postat de Poliana in Mancaruri de legume
25 Iun 2012 | 13621 vizualizari
Gratin cu dovlecel si rosii

Nu doar spanacul este prin legumele mele favorite, ci si dovlecelul. Imi place foarte mult in combinatie cu lactate, in placinte dar si in supa. Supa crema de dovleac este the best of the best ;) dar nu despre ea vorbim aici, ci despre o mancarica numai buna pentru un pranz usor si savuros! Dovlecelul este sarac in calorii, dar bogat in fibre asigurand o digetie usoara, de aceea este folosit cu succes la diete. Asadar, daca pana acum v-am indulcit cu retete care mai de care mai naucitoare si pline de calorii :P, acum trecem la polul opus pentru ca vin cu o reteta light numai buna pe timp de vara (asta in caz ca nu e canicula, ca altfel numai pe langa cuptor sa nu stai).

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 3 dovlecei medii
  • o rosie medie
  • 1 legatura marar
  • 100 gr telemea de oi rasa
  • 200 gr branza de vaci
  • 150 gr cascaval
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • unt si pesmet pentru uns tava

Mod de preparare

Spalam dovleceii si ii taiem felii potrivit de subtiri, ii presaram cu sare si piper si-i lasam minim 10 minute la scurs.

Rosia o taiem felii potrivite, cat sa putem imbraca marginea tavii. Mararul il tocam marunt.

Separat batem ouale cu sare si piper, apoi adaugam cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Amestecam telemeaua rasa si branza de vaci sfaramata impreuna cu mararul

Ungem un vas termorezistent cu unt si presaram pesmet pe toata suprafata. Incepem cu un strat de felii de dovleac, peste el punem un strat de branza cu marar, din nou un strat de dovlecei si unul de branza...tot asa pana se termina ingredientele. Aveti grija sa faceti in asa fel incat ultimul strat sa fie de dovlecel. Pe laterale punem feliile de rosii, puteti sa puneti mai multe daca va plac, eu n-am vrut sa 'stric' gustul dovlecelului :P

Buuun, peste tot acest aranjament turnam amestecul de oua cu cascaval si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 de minute.

Cand e gata nu va repeziti imediat cu lingura in vas, asteptati sa se racoreasca putin (nu de tot) ca altfel va frigeti de tot :))

Se poate servi asa simplu, sau cu putina smantanica, sau cu o salata de rosii si ceapa, asa cum imi place mie. Sa nu vi se para ciudat, rosii si ceapa as manca la orice fel de mancare, fie ea si doar de legume ;)

Cred ca am uitat sa precizez la inceput ca mancarica asta se face si foarte repede, dar v-ati dat voi seama, nu? ;)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu dovlecel si rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez

Postat de ctlina

Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Spalati dovlecelul si vinata si taiati-le bucatele. Lasati pielea daca sunt bio. Intr-o oala puneti la-ncalzit uleiul si adaugati paprika si...

Citeste continuarea

Gratin de pui de casa cu legume , in bere

Postat de Sidy

Gratin de pui de casa cu legume , in bere

Portionam pulpele si pieptul , le asezonam si le asezam pe o tava .Stropim deasupra cu sosul de soia, tragem o punga peste carne si o dam la rece pentru o ora ( poate sta la rece si de seara pina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2012, 21:46
la 25.06.2012, 21:52
hai ca ma bag si eu la de-asta mai putin calorioasa
la 25.06.2012, 22:11
ce frumos arata
la 25.06.2012, 22:17
la 25.06.2012, 22:21
daaaaaaaa......si mie imi place si spanacul si dovlecelul.........eu astazi am facut o supica cu dovlecel .

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking