Ingrediente
- un dovlecel potrivit
- 100 gr cas de capra
- 50 gr cascaval (felii/fasii)
- 100 gr smantana sau un iaurt cremos
- o jumatate de ardei gras rosu
- o jumatate de ardei gras verde
- cateva fire de patrunjel verde
- un fir de ceapa verde
- un fir de usturoi verde
- un cub de unt
- un ou mare
- sare dupa gust
Mod de preparare
Taiem dovlecelul si ardeii rondele, tocam patrunjelul, usturoiul si ceapa si le calim impreuna cu untul, pentru 5 minute, folosind programul FRY al Multicooker-ului. Casul de capra il trecem prin razatoare si il presaram peste legume. Oul il batem spuma cu un praf de sare si adaugam smantana/iaurtul, omogenizand ingredientele.
Compozitia rezultata o turnam peste legume, o incorporam usor si selectam din MENU, programul de coacere, BAKE, la o temperatura de 180 grade, pentru timpul minim admis. Inainte de servire, asezam peste dovleceii gratinati felii de cascaval si presaram patrunjel proaspat tocat. (Multicooker-ul va pastra orice preparat cald, pana la 24 de ore maxim).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|