Dovlecei gratinati

Postat de Dya in Aperitive / Garnituri
9 Mai 2014 | 4144 vizualizari
Dovlecei gratinati

Ideea a plecat de la reteta de "Budinca de broccoli cu dovlecei" pregatita de catre Ilinca. O gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-broccoli-cu-dovlecei-57444.html Desi aveam broccoli in congelator, am adaptat-o dupa ingredientele preferate de catre BBK.

Ingrediente

  • un dovlecel potrivit
  • 100 gr cas de capra
  • 50 gr cascaval (felii/fasii)
  • 100 gr smantana sau un iaurt cremos
  • o jumatate de ardei gras rosu
  • o jumatate de ardei gras verde
  • cateva fire de patrunjel verde
  • un fir de ceapa verde
  • un fir de usturoi verde
  • un cub de unt
  • un ou mare
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Taiem dovlecelul si ardeii rondele, tocam patrunjelul, usturoiul si ceapa si le calim impreuna cu untul, pentru 5 minute, folosind programul FRY al Multicooker-ului. Casul de capra il trecem prin razatoare si il presaram peste legume. Oul il batem spuma cu un praf de sare si adaugam smantana/iaurtul, omogenizand ingredientele.

Compozitia rezultata o turnam peste legume, o incorporam usor si selectam din MENU, programul de coacere, BAKE, la o temperatura de 180 grade, pentru timpul minim admis. Inainte de servire, asezam peste dovleceii gratinati felii de cascaval si presaram patrunjel proaspat tocat. (Multicooker-ul va pastra orice preparat cald, pana la 24 de ore maxim).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovlecei cu cas gratinati

Postat de rocsi_1612

Dovlecei cu cas gratinati

Spalam dovleceii si ii taiem cuburi potrivite. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam la scurs circa 30 de minute, apoi ii stergem cu un servetel de bucatarie. Ceapa verde o curatam...

Citeste continuarea

Dovlecel gratinat cu mozzarella (Reteta Turul Frantei Eurosport 2013)

Postat de Doinavar

Dovlecel gratinat cu mozzarella (Reteta Turul Frantei Eurosport 2013)

Reteta, asa cum au dat-o comentatorii Eurosport Romania: “ Ingrediente: 3 dovlecei 2 bucăţi de mozzarella proaspătă ulei de măsline sare şi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2014, 13:03
Foarte buni!
la 09.05.2014, 13:04
o bunatate!
la 09.05.2014, 13:05
la 09.05.2014, 13:17
N-arata rau,dar nu cred ca ma dau in vant dupa ei..
la 09.05.2014, 13:31

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking