Gratin de cartofi cu ierburi aromate

Postat de cristina1985 in Retete Delikat
8 Iun 2018 | 1979 vizualizari
Gratin de cartofi cu ierburi aromate

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui
  • legume congelate
  • 1,5 kg cartofi
  • 75 g unt
  • 5 lg masline
  • 1 1/2 lg rozmarin
  • 1 1/2 lg oregano
  • 4 frunze dafin
  • sare
  • 50 ml apa

Mod de preparare

Pulpele de pui se curata de piele si se  pun intr-o tigaie cu putina apa, cu capac, timp de 1 ora si 30 minute, timp in care mai adaugati lichid (apa).

Cartofii se taie cu o razatoare speciala, in rondele de 3 mm grosime. Se unge o tava (36x23 cm) cu unt. Restul de unt se topeste, se amesteca cu uleiul de masline, rozmarinul si oregano, sare si se toarna peste cartofi. Se amesteca, apoi se pune in tava fiecare felie. Se pun pe ultimul strat, cateva frunze de dafin si uleiul ramas in vas. Se mai presara putina sare si se pun la cuptor, acoperiti cu hartie de copt care sa intre in tava (in loc de folie de aluminiu care nu e sanatoasa). Se lasa la foc mic, timp de 30  minute. Se poate adauga 50 ml apa, si se mai lasa  20-30 minute, la foc mic, pana scade apa si cartofii sunt facuti.

La carne, se lasa sa se evapore apa, se pune putin condiment de pui si se lasa sa se rumeneasca putin in grasimea ei.

Legumele se fierb 20 minute la foc mic, cu capac.

Se servesc cartofii taiati in patratatele, cu legume si carne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmale cu carne mixta si ciuperci la slow cooker Crock-Pot

Postat de gurita_ta2005

Sarmale cu carne mixta si ciuperci la slow cooker Crock-Pot

Varza se clateste, se taie cu grija cotorul, se desfac frunzele si se lasa in apa. Intr-un castron pune carnea tocata impreuna cu condimentele. Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe...

Citeste continuarea

Pastrav umplut cu ghebe la cuptor

Postat de rocsi_1612

Pastrav umplut cu ghebe la cuptor

Curatati ghebele, le spalati in mai multe ape. Le puneti la fiert cu putina sare, circa 20 de minute. Cand sunt gata, le rasturnati intr-o sita sa se scurga bine, sa se racoreasca, apoi le tocati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:29
la 06.07.2018, 18:19
Multumesc!
la 06.07.2018, 19:38
Imi plac!
la 06.07.2018, 19:40
la 06.07.2018, 22:04

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking