Gratin de cartofi, cu sunca presata

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
11 Feb 2015 | 22960 vizualizari
Gratin de cartofi, cu sunca presata

Imi place sa prepar cartofii de fiecare data altfel. Si in oice combinatie ies tare gustosi. De data aceasta i-am combinat cu sunca presata si i-am aromatizat cu busuioc.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi albi
  • 25 gr unt
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 200 gr sunca presata
  • 200 gr cascaval
  • 2 oua
  • 150 gr smantana
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam si ii portionam in patru pe lungime, daca sunt potrivit de mari, sau in cuburi mai mari.

Ungem o tava de cuptor cu unt si ulei si asezam cartofii in ea.

Amestecam usor cartofii prin grasimea din tava, ca sa fie unsi pe toate partile, presaram condimente si sare peste ei si dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

Amestecam ouale cu smantana si putina sare.

Sunca presata o dam pe razatoare, la fel si cascavalul.

Scoatem tava din cuptor si transferam cartofii intr-o forma termorezistenta unsa cu putin unt, dar putin de tot, pentru ca mai au si carofii putina grasime pe ei.

Presaram deasupra cartofilor, sunca presata si cascavalul si ii acoperim cu ouale amestecate cu smantana.

 Dam din nou vasul la cuptor pentru 15-20 de minute, pana cand cartofii se rumenesc frumos la suprafata.
Optional ii decoram cu patrunjel verde sau marar, dupa preferinte.

Noi i-am servit alaturi de friptura de pui si au fost grozav de buni!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi, cu sunca presata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Retete similare

Cartofi gratinati cu sunca

Postat de LUK

Cartofi gratinati cu sunca

 Sunca presata se taie cuburi.Ceapa se curata,se spala,se taie marunt,se opareste apoi se indeparteaza apa. Castravetii murati se curata de coaja si se taie cuburi.Pasta de tomate se...

Citeste continuarea

Gemüse-Gratin (legume gratinate)

Postat de marieta

Gemüse-Gratin  (legume gratinate)

Legumele se curata se spala, se taie bucati potrivite si se pun in apa cu sare sa fiarba pana sunt aproape fierte(putin crocante). Separat se face bechamelul: se pun la incins untul si uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2015, 14:53
foarte buni
la 11.02.2015, 14:57
Ma,da mult mancati...
la 11.02.2015, 15:01
Sunt tare buni la orice ora!
la 11.02.2015, 15:08
bun bun
la 11.02.2015, 15:09
Tare bine arata! La favorit!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking