Gemüse-Gratin (legume gratinate)

Postat de marieta in Mancaruri de legume
4 Oct 2011 | 7376 vizualizari
Gemüse-Gratin  (legume gratinate)

buna!!!!!!!!!!!!!

Ingrediente

  • 500g cartofi,
  • 250g conopida,
  • 250g broccoli,
  • 2 mocovi mari,
  • 200g sunca presata,
  • 150g cascaval ras.
  • pentru bechamel:
  • 3 linguri faina alba,
  • 50 g unt,
  • 50 g ulei,
  • 500ml lapte,
  • 100g smantana(creme fresch)
  • sare,piper,
  • putina nucsoara rasa,
  • putin patrunjel tocat.

Mod de preparare

Legumele se curata se spala, se taie bucati potrivite si se pun in apa cu sare sa fiarba pana sunt aproape fierte(putin crocante).

Separat se face bechamelul: se pun la incins untul si uleiul si apoi se pune faina amestecand mereu la foc potrivit pana se prajeste putin faina. Se toarna tot laptele si se amesteca pana incepe sa se ingroase. Trebuie sa fie ca o smantana groasa. Se ia de pe foc, se adauga smantana, nucsoara(un varf de cutit), sare, piper(dupa gust) si putin patrunjel. Sunca se taie cubulete.

Se unge o tava pentru cuptor cu putina margarina, se pun legumele strecurate, sunca se repartizeaza uniform, se pune jumatate din cascavalul ras, apoi sosul bechamel si restul de cascaval si se da la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gemüse-Gratin (legume gratinate)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

Postat de panacris

Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit....

Citeste continuarea

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

Postat de Bucataras

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

Iata cum se prepara Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci: Spală și taie conopida în bucăți mici. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2011, 13:45
bune
la 04.10.2011, 14:00
foarte bune
la 04.10.2011, 14:23
imi place pacat ca nu-s clare pozele
la 04.10.2011, 14:43
si mie mie ciuda ca nus clare,dar decat deloc poze ,zic eu e bine si asa!!aparatul foto e de vina
la 04.10.2011, 15:36
marieta, ai emotii cand faci poze? Super reteta!!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking