Ingrediente
- 500g cartofi,
- 250g conopida,
- 250g broccoli,
- 2 mocovi mari,
- 200g sunca presata,
- 150g cascaval ras.
- pentru bechamel:
- 3 linguri faina alba,
- 50 g unt,
- 50 g ulei,
- 500ml lapte,
- 100g smantana(creme fresch)
- sare,piper,
- putina nucsoara rasa,
- putin patrunjel tocat.
Mod de preparare
Legumele se curata se spala, se taie bucati potrivite si se pun in apa cu sare sa fiarba pana sunt aproape fierte(putin crocante).
Separat se face bechamelul: se pun la incins untul si uleiul si apoi se pune faina amestecand mereu la foc potrivit pana se prajeste putin faina. Se toarna tot laptele si se amesteca pana incepe sa se ingroase. Trebuie sa fie ca o smantana groasa. Se ia de pe foc, se adauga smantana, nucsoara(un varf de cutit), sare, piper(dupa gust) si putin patrunjel. Sunca se taie cubulete.
Se unge o tava pentru cuptor cu putina margarina, se pun legumele strecurate, sunca se repartizeaza uniform, se pune jumatate din cascavalul ras, apoi sosul bechamel si restul de cascaval si se da la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gemüse-Gratin (legume gratinate)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|