Tocanita taraneasca de cartofi

Postat de portiadelumina in Mancaruri de legume
23 Iun 2017 | 2688 vizualizari
Tocanita taraneasca de cartofi

Când e post, dar nu numai, poţi face la repezeală o tocăniţă de cartofi, un fel de mâncare rapid, deloc pretenţios, care să ostoiască foamea unei familii întregi.  I-am zis ţărănească deoarece ingredientele nu-s decât cele întâlnite în orice gospodărie de la ţară, fără condimente sofisticate de import, doar cu gustul autentic al mâncării făcut de strămoşii noştri când soseau de pe la muncile câmpului.  Şi cum la vremea asta, cartofii noi deja-s peste tot, am purces la gătit.   

Ingrediente

  • 1.5 kg cartofi albi (noi)
  • 5 cepe măricele
  • 3 morcovi
  • ardei capia roşu
  • ardei gras galben
  • sare
  • 100 gr bulion, suc de roşii ori bază de mâncăruri pe bază de roşii
  • mărar
  • pătrunjel
  • coriandru
  • 150 ml ulei

Mod de preparare

Am trecut la modul de preparare sub 90 de minute, deoarece, atunci când şi pozezi, durează mai mult, în mod normal ar trebui să dureze totul aproape o oră. 

Am curăţat cartofii şi i-am tăiat ca pentru tocană lăsându-i un pic în apă. Între timp, am curăţat legumele şi am tocat ceapa. Doi morcovi i-am dat pe răzătoare, în acest fel compoziţia capătă o altă consistenţă şi culoare. 

Am călit legumele în uleiul încins până s-au înmuiat bine şi ceapa a căpătat o nuanţă aurie, apoi am adăugat cartofii şi am completat cu apă, încât apa să treacă un pic peste ingrediente.

Am pus sare şi am lăsat la foc până când cartofii s-au înmuiat în aşa fel încât furculiţa să intre lejer în ei. Am adăugat sucul de roşii şi am tocat verdeaţa.

Rezultatul? O delicioasă tocăniţă de cartofi numai bună de mâncat cu murături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Retete similare

Tocanita de cartofi cu sunculita taraneasca

Postat de mihaelar63

Tocanita de cartofi cu sunculita taraneasca

Se curata si spala legumele . Sunculita taiata feli se pune la calit in ulei .  Se adauga,ceapa , prazul si telina, cartofii  taiati in  cuburi . Se pun condimentele,...

Citeste continuarea

Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.

Postat de Toamna07

Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.

Am curatat cartofii si i-am taiat cuburi,ciupercile le-am spalat foarte bine pt. ca eu nu le curat de coaja(contine vitamine)si le-am taiat in doua, ceapa si si usturoiul le-am tocat marunt ....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 23.06.2017, 19:53
La fix ai sosit cu mancarica asta! Nu pot sa nu remarca frumoasa lingura ce apare in poza (am si eu una pe care scrie fursecut ) si evident ca nu mi-au scapat nici muraturile. Ma duc la frigider. Am niste catraveciori acri, cumparati.
la 23.06.2017, 19:54
Păi am zis că am gătit azi, nu? A mers la fix, am întins şi cu pâine în zeama ei, am mâncat şi m-am bucurat. Cre' că mai merg să-mi pun o porţie, că-mi permite silueta.
la 23.06.2017, 19:55
Si noua ne permite, asa ca nu mai fi zgarcit
si pune oala in mijlocul bucatarasilor.
la 23.06.2017, 19:55
Ma pun si eu la masa,ca e fix pe gustul meu ce vad eu aici
la 23.06.2017, 19:59
Camelia, păi până mai ieri vă văitaţi că nu-ş ce se pune pe la şolduri şi mai pe nu ştiu unde, acum aţi slăbit toţi subit?

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking