Ingrediente
- 1.5 kg cartofi albi (noi)
- 5 cepe măricele
- 3 morcovi
- ardei capia roşu
- ardei gras galben
- sare
- 100 gr bulion, suc de roşii ori bază de mâncăruri pe bază de roşii
- mărar
- pătrunjel
- coriandru
- 150 ml ulei
Mod de preparare
Am trecut la modul de preparare sub 90 de minute, deoarece, atunci când şi pozezi, durează mai mult, în mod normal ar trebui să dureze totul aproape o oră.
Am curăţat cartofii şi i-am tăiat ca pentru tocană lăsându-i un pic în apă. Între timp, am curăţat legumele şi am tocat ceapa. Doi morcovi i-am dat pe răzătoare, în acest fel compoziţia capătă o altă consistenţă şi culoare.
Am călit legumele în uleiul încins până s-au înmuiat bine şi ceapa a căpătat o nuanţă aurie, apoi am adăugat cartofii şi am completat cu apă, încât apa să treacă un pic peste ingrediente.
Am pus sare şi am lăsat la foc până când cartofii s-au înmuiat în aşa fel încât furculiţa să intre lejer în ei. Am adăugat sucul de roşii şi am tocat verdeaţa.
Rezultatul? O delicioasă tocăniţă de cartofi numai bună de mâncat cu murături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|