Gratin de cartofi si carne argentinian

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
14 Mai 2017 | 2973 vizualizari
Gratin de cartofi si carne argentinian

  Dupa reteta Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien, va propun o varianta cu carne de porc. Este un fel de mancare familial foarte des intalnit pe site-utile de bucatarie din Argentina. Pe bune dreptate, caci este un fel de mancare complet; cartofi, legume carne...totul gratinat cu smantana. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/pastel-de-cerdo-y-batatas-gratin.html

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 2 cotlete frumoase de porc
  • 150 g de mazare ( proaspata, curatata si congelata)
  • 2 cepe esalota
  • 10 rosii cherry
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 lingura pudra fond de vitel (sau un 1 cub Knorr )
  • 10 cl de vin alb
  • 15 cl apa fiarta
  • 25 cl de smantana
  • 60 g de cascaval ras
  • 2 linguri ulei
  • 3 felii subtiri de bacon afumat
  • cimbru, dafin
  • sare, piper, boia de ardei

Mod de preparare

Fierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii. 

Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul fierbinte. 

Se curata si se taie marunt ceapa esalota. Taiem rosiile in 2.

Se scoate carnea si punem la prajit ceapa.

Adaugati carnea taiata bucatele si vinul alb.

Puneti mazarea si rosiile taiate.

Adaugati pudra de vitel diluata in apa fiarta, cimbru, dafin, bulionul de rosii si amestecati.

Puneti sare si piper, boia de ardei si amestecati timp de 8-10 minutes.

Intr-un vas de copt uns, puneti un strat de cartofi si peste el 2 linguri de smantana, sare si piper.

Varsati apoi amestecul carne-legume si puneti deasupra restul de cartofi.

Presaram sare si piper peste cartofi, acoperim cu smantana si cu branza rasa.

Decorati cu feliile de bacon afumat.

Se coace la 200 ° C, timp de aproximativ 20 -25 minute, până când brânza este frumos rumenita. 

Se serveste fierbinte simplu sau cu o salata verde.

Este si mai bun a 2a zi, reincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi si carne argentinian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Coaste

Postat de Constelatialeu

Coaste

Mai intai portionam coastele, le spalam si le uscam cu un servet, le dam un praf de sare si le punem in tigaie sa se parpaleasca nitel, pe o parte si pe alta, cat sa-si schimbe culoarea. Apoi le...

Citeste continuarea

Varza cu carnati si rosii cherry

Postat de caroline

Varza cu carnati si rosii cherry

Varza o curatam de frunzele de la suprafata,apoi o tocam fin, presaram sare si frecam.Lasam astfel pana preparam carnatii. Carnatii ii spalam si ii feliem rondele.Punem intr-o tigaie uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2017, 18:48
la 14.05.2017, 18:50
Ce bunatate! Tare bine arata!
la 14.05.2017, 19:16
O bunătate!
la 14.05.2017, 19:55
Ce bine arata!
la 14.05.2017, 20:13

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking