Fierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii.
Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul fierbinte.
Se curata si se taie marunt ceapa esalota. Taiem rosiile in 2.
Se scoate carnea si punem la prajit ceapa.
Adaugati carnea taiata bucatele si vinul alb.
Puneti mazarea si rosiile taiate.
Adaugati pudra de vitel diluata in apa fiarta, cimbru, dafin, bulionul de rosii si amestecati.
Puneti sare si piper, boia de ardei si amestecati timp de 8-10 minutes.
Intr-un vas de copt uns, puneti un strat de cartofi si peste el 2 linguri de smantana, sare si piper.
Varsati apoi amestecul carne-legume si puneti deasupra restul de cartofi.
Presaram sare si piper peste cartofi, acoperim cu smantana si cu branza rasa.
Decorati cu feliile de bacon afumat.
Se coace la 200 ° C, timp de aproximativ 20 -25 minute, până când brânza este frumos rumenita.
Se serveste fierbinte simplu sau cu o salata verde.
Este si mai bun a 2a zi, reincalzit.