Ingrediente
- 600 grame cartofi rosii
- 2 bucati pastranac
- cateva crengute cimbru proaspat
- 150 grame branza Gouda (se poate folosi si cascaval)
- 200 ml smantana
- sare, piper
- 2 oua
- 20 grame unt
- 1 crenguta rozmarin
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cartofii si pastarnacul se taie felii subtiri. Se amesteca smanatana cu ouale, sare si piper.
Intr-un vas pentru cuptor uns cu unt, se asaza in straturi alternand cartofii si pastarnacul, iar intre ele 3-4 linguri de smantana, frunze de cimbru, putin unt, sare si piper. La final, se adauga branza rasa si se coace pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 40 de minute.
Se presara cu frunze de rozmarin si se lasa putin la racit inainte de a fi servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi si pastarnac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|