Gratin de conopida cu mozarella

Postat de dentistutza in Mancaruri de legume
18 Feb 2012 | 3234 vizualizari
Gratin de conopida cu mozarella

Ingrediente

  • 1 pachet de conopida congelata ( c.ca 450 gr.)
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri rase faina
  • 300 ml. lapte
  • 250 ml. frisca lichida 15%
  • 100 gr mozarella
  • sare, piper cu generozitate
  • 4 linguri pesmet
  • optional-pt culoare- 1 cana legume mixte congelate

Mod de preparare

Conopida se pune la fiert in apa clocotita sarata. Eu am lasat-o 5-6 minute si am adaugat mixul de legume ca sa fiarba impreuna inca 3-4 minute.Intr-o craticioara se topeste untul in care se desface faina. Laptele rece se adauga dintr-o data si se amesteca cu un tel ca sa nu ramana cocoloase. Se fiebe pe foc mic amestecand tot timpul, timp de cateva minute pana se ingroasa putin. Se adauga smantana lichida si se fierbe cu totul inca doua- trei minute. Se adauga mozarella taiata bucatele, se condimenteaza gustand si se ia de pe foc. E bine sa se simta gustul piperului altfel compozitia va fi fada, fara gust!   Se scurg legumele (sau, numai conopida) si se amesteca cu sosul alb. Intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu putin pesmet se toarna compozitia peste care se presara restul de pesmet, si se introduce la cuptor pana se gratineaza. pentru un aspect mai frumos, peste pesmetul de deasupra este bine de presarat cateva bucatele de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de conopida cu mozarella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci umplute, la cuptor

Postat de mirela0911

Ciuperci umplute, la cuptor

Ciupercile se curata, se spala rapid sub un jet de apa rece, apoi se pun la scurs. Ceapa se curata si se taie marunt. Slanina (cata doriti) se taie bucatele mici sau mai mari (dupa preferinte)...

Citeste continuarea

Ciuperci pleurotus in sos cremos

Postat de katty

Ciuperci pleurotus in sos cremos

Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem fideluta mai groase putin. Intr-o tigaie inalta punem untul, uleiul si ciupercile. Acoperim cu un capac si le lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2012, 12:24
delicios
la 18.02.2012, 12:35
bun
la 18.02.2012, 13:07
la 18.02.2012, 13:16
Place
la 18.02.2012, 14:11

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking