Gratin de couscous cu morcov si dovlecel

Postat de ctlina in Mancaruri de post
30 Sep 2015 | 8396 vizualizari
Gratin de couscous cu morcov si dovlecel

O mancare de legume foarte gustoasa si buna atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. Ideal de servit cu o simpla salata verde sau ca garnitura pentru un preparat cu carne.

Ingrediente

puteti face jumatate din cantitati

  • 500 g de morcovi
  • 500 g de dovlecei
  • 300 ml de lapte
  • 250 ml de smantana
  • 1 ceapa
  • 210 g de couscous fin
  • 100 g de cascaval ras
  • 2 oua
  • 1 lingurita de paprika
  • 1 lingurita de sare
  • piper

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 200 °C.
Curatati ceapa.

Spalati, legumele (ceapa, morcovul, dovlecelul) si dati-le pe razatoarea cea mare sau folositi robotul (am lasat coaja dovlecelului).

Amestecati intr-un castron mare couscous-ul, laptele, smantana, cascavalul, paprika,ouale, sarea si piperul.

Adaugati legumele si amestecati bine.
Puneti intr-un vas uns si dati la cuptor pentru 1 ora.

Am profitat ca vasul era cam mic si am facut cateva muffins.
Le scoateti inainte ...dupa cca 35 de minute.

Verificati coacerea 10 minute inainte - daca  gratinul este prea rumenit puneti o foaie de aluminiu deaupra.

Lasati sa se raceasca un pic si portionati.

Pofta Buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de couscous cu morcov si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ghiveci de legume

Postat de Zamfira

Ghiveci de legume

Curăţăm şi spălăm legumele, le tăiem în cubuleţe.Tocăm ceapa mărunt şi o călim în 5-6 linguri de ulei şi adăugăm 3 linguriţe de boia dulce. Punem toate legumele la...

Citeste continuarea

Ciorba primavaratica de fasole boabe

Postat de MotanLaOale

Ciorba primavaratica de fasole boabe

Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Eu am pus la fiert fasolea cu putina sare in oala sub presiune, cam o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2015, 12:30
bun, bun, bun
la 30.09.2015, 12:50
buuuuuuuuuuun.!
la 30.09.2015, 13:51
la 30.09.2015, 14:28
la 30.09.2015, 15:49

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking