Ingrediente
puteti face jumatate din cantitati
- 500 g de morcovi
- 500 g de dovlecei
- 300 ml de lapte
- 250 ml de smantana
- 1 ceapa
- 210 g de couscous fin
- 100 g de cascaval ras
- 2 oua
- 1 lingurita de paprika
- 1 lingurita de sare
- piper
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 200 °C.
Curatati ceapa.
Spalati, legumele (ceapa, morcovul, dovlecelul) si dati-le pe razatoarea cea mare sau folositi robotul (am lasat coaja dovlecelului).
Amestecati intr-un castron mare couscous-ul, laptele, smantana, cascavalul, paprika,ouale, sarea si piperul.
Adaugati legumele si amestecati bine.
Puneti intr-un vas uns si dati la cuptor pentru 1 ora.
Am profitat ca vasul era cam mic si am facut cateva muffins.
Le scoateti inainte ...dupa cca 35 de minute.
Verificati coacerea 10 minute inainte - daca gratinul este prea rumenit puneti o foaie de aluminiu deaupra.
Lasati sa se raceasca un pic si portionati.
Pofta Buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de couscous cu morcov si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|