Ingrediente
- 2 dovlecei bio
- 2 morcovi bio
- 3 linguri faina de naut
- 2 oua
- 60 gr de branza cu mucegai 'Bresse Bleu'
- rosii cherry
- ierburi de Provence
- boia de ardei
- 2 linguri ulei
- sare si piper
Pentru sos:
- 1 iaurt grec
- 1 catel de usturoi
- 5 foi verzi de menta
- sare, piper
- boia de ardei
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180°C.
Spalati si curatati legumele.
Dati pe razatoare dovleceii si morcovii.
Amestecati legumele rase cu faina de naut si cele 2 oua.
Puneti sare, piper, boia de ardei si ierburi aromatice.
Varsati compozitia intr-o forma unsa - 20/20 cm.
Taiati branza bucatele si puneti-o deasupra.
Decorati daca doriti si daca aveti cu rosii cherry.
Varsati un pic de ulei deasupra si dati la cuptor timp de 35-40 minute.
Pregatiti sosul.
Amestecati iaurtul cu usturoiul pisat si foile de menta taiate marunt.
Puneti sare si boia de ardei, amestecati si dati la rece.
Serviti cald cu sosul rece.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/gratin-de-dovlecei-si-morcovi-fara.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de dovlecei si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|