Gratin de peste cu legume

Postat de oanapl in Peste
17 Mar 2017 | 4099 vizualizari
Gratin de peste cu legume

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 150 g broccoli
  • 150 g conopida
  • 2 buc file de peste (cod)
  • sare
  • piper
  • 30 g unt
  • pentru sos:
  • 20 g unt
  • 5 linguri faina
  • 1 lamaie
  • 200 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri pesmet
  • 50 g cascaval

Mod de preparare

Stropeşti peştele cu zeama de lămâie şi il dai la frigider. Tai morcovul rondele si desfaci in buchetele broccoli si conopida si le dai un clocot de 5 minute. Incingi într-o tigaie 30 g unt şi călesti ardeiul tăiat cubuleţe, apoi adaugi morcovul, broccoli si conopida. Sărezi şi piperezi dupa gust.

Topesti 20 g unt, presari făina, amestecând şi torni treptat smântână. Lasi să se îngroaşe sosul, apoi adaugi galbenusurile, sucul de lămâie, sare si piper. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

 Intr-un vas termorezistent, uns şi tapetat cu pesmet, pui în straturi legumele şi peştele, cu sos printre ele. Presari caşcaval. Introduci vasul in cuptorul preincalzit pentru  45-50 de minute, la 170 de grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de peste cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mixt de peste prajit in tuci

Postat de Constelatialeu

Mixt de peste prajit in tuci

Dupa ce am dezghetat pestele, ca l-am avut la congelator, ca doar nu ma duceam la Dunare-Marea Neagra sa-l pescuiesc la ora asta........l-am portionat, apoi l-am lasat sa se scurga bine de apa si...

Citeste continuarea

Placinta pescarului

Postat de simona72

Placinta pescarului

Cartofii se spala cu un burete abraziv si se pun in apa cu sare la fiert. Pestele, se curata de oase, de pielita si se rupe in bucati. Intr-un vas cu fund dublu se pune untul si 2 linguri ulei...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 17.03.2017, 18:19
la 17.03.2017, 18:20
la 17.03.2017, 18:49
Ce frumos gratin
la 17.03.2017, 19:25
imi place mult !
la 17.03.2017, 19:31
Pe gustul meu

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking