Ingrediente
- 1 morcov
- 1 ardei gras rosu
- 150 g broccoli
- 150 g conopida
- 2 buc file de peste (cod)
- sare
- piper
- 30 g unt
- pentru sos:
- 20 g unt
- 5 linguri faina
- 1 lamaie
- 200 ml smantana
- 4 galbenusuri
- 2 linguri pesmet
- 50 g cascaval
Mod de preparare
Stropeşti peştele cu zeama de lămâie şi il dai la frigider. Tai morcovul rondele si desfaci in buchetele broccoli si conopida si le dai un clocot de 5 minute. Incingi într-o tigaie 30 g unt şi călesti ardeiul tăiat cubuleţe, apoi adaugi morcovul, broccoli si conopida. Sărezi şi piperezi dupa gust.
Topesti 20 g unt, presari făina, amestecând şi torni treptat smântână. Lasi să se îngroaşe sosul, apoi adaugi galbenusurile, sucul de lămâie, sare si piper. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia.
Intr-un vas termorezistent, uns şi tapetat cu pesmet, pui în straturi legumele şi peştele, cu sos printre ele. Presari caşcaval. Introduci vasul in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute, la 170 de grade C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de peste cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|