Avat cu unt si lamaie

Postat de mihaelar63 in Peste
17 Ian 2020 | 2096 vizualizari
Avat cu unt si lamaie

 "Bunatati pentru Craciun" Ne place mult pestele, mai ales copt. Prietenii ce vin in vizita, abia asteapta sa savureze o bucatica de peste. De data aceasta am avut avat. Avatul este un peste rapitor de apa dulce, ca si forma seamana cu crapul, doar putin mai zvelt, dar ca si carne aduce mai mult catre salau. Are denumiri populare diverse ca peste-lup, boulean, peste-tiganesc,valcan sau peste-cu-sapte -nume.

Ingrediente

  • 1.5 kg avat proaspat
  • 100 gr unt
  • 50 gr ulei masline
  • 2-3 lamai
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita sare roz de Himalaya
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 1/2 lingurita chilli
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • masline , ardei , salata verde pentru decor

Mod de preparare

  1.  Avatul se curata, se spala si se portioneaza.
  2. Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza.
  3. Puteti pregati astfel pestele din timp si cand va sosesc musafirii se da  tava la cuptor .
  4. Scoateti din timp untul din frigider ca sa fie moale, pentru a putea sa lucrati cu usurinta cu el.
  5. Inainte de coacere se unge fiecare felie de avat cu putin unt.
  6. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si se da tava la cuptor 30 minute la 205 grade.
  7. In ultimele 10 minute se scoate folia de pe tava ca pestele sa se rumeneasca.
  8. Pentru ca am folosit unt, este indicat ca pestele astfel preparat sa fie servit cald.
  9. Am servit avatul pe un platou, frumos decorat cu lamaie, salata verde, masline si putin ardei rosu pentru culoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Avat cu unt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pate de peste

Postat de Ksenya

Pate de peste

  Pestele preparat si racit se alege atent de oase si se pune intr-un castron. Se adauga crema de branza. Se adauga smantana. Se adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, aici...

Citeste continuarea

Macrou cu sparanghel si lamai

Postat de panacris

Macrou cu sparanghel si lamai

În vasul slow cooker-ului Crock-Pot , se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.  Între timp ne ocupăm de ingredientul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2020, 20:57
Oooo, ce bun!
la 17.01.2020, 20:57
e bne arata
la 17.01.2020, 21:05
Paste buuuuun!
la 17.01.2020, 21:34
la 17.01.2020, 21:45
Bun!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking