Gratin de piure cu vita, porc si mozzarella

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri cu carne
6 Feb 2015 | 3350 vizualizari
Gratin de piure cu vita, porc si mozzarella

Ingrediente

  • 5 cartofi mari
  • 2 linguri unt + 1 cub pentru uns vasul
  • 5 felii kaizer
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 rosie
  • 300 gr conserva de vita
  • 150 gr conserva de porc
  • 5 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 250 gr mozzarella
  • 150 gr cascaval

Mod de preparare

Mai intai pregatim piureul. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem la fiert cu putina sare, cand sunt gata ii scurgem, punem 2 linguri de unt si facem piureul. Piureul nu trebuie sa fie foarte, foarte cremos. Kaizerul il taiem fasii. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele. Ardeiul rosu il facem cubulete, rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete. Conserva de vita si porc le taiem bucatele mici. Incingem o tigaie, rumenim usor kaizerul, apoi punem legumele.

Turnam jumatate de cana de apa si lasam sa scada la foc potrivit. Luam tigaia de pe foc, adaugam bucatile de conserva, presaram sare, piper, iar la final punem patrunjelul verde, tocat marunt. Amestecam usor. Mozzarella o taiem bucati potrivite, cascavalul il dam pe razatoarea mica. Ungem un vas yena cu unt (eu am pus si intr-un vas mic de ceramica ca imi ramasese putin din toate).

Punem piure, il nivelam, presaram putin cascaval. Turnam compozitia de carne, o nivelam, bucatile de mozzarella, iar la final presaram cascavalul ras. Introducem vasul yena cat si cel mic, in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Cand deasupra se face o crusta aurie, preparatul este gata. Il scoatem, il lasam putin la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de piure cu vita, porc si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Coaste de porc impanate cu carnati

Postat de Constelatialeu

Coaste de porc impanate cu carnati

Bucata de coasta am taiat-o pe lungime dar nu pana la capat cat sa pot sa pun cele doua bucati de carnati, care intamplator sau nu, au fost exact cat lungimea coastei. Dupa ce am sectionat...

Citeste continuarea

Tocanita cu galuste din faina

Postat de gicuta69

Tocanita cu galuste din faina

Carnea spalata o punem  la fiert cu un praf de  sare si frunza de dafin. Indepartam spuma care se formeaza. Cand a fiert pe jumatate adaugam ceapa. Dupa ce carnea fierbe in intregime, o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2015, 22:05
bun bun
la 06.02.2015, 22:27
la 06.02.2015, 23:03
Like!!!:
la 06.02.2015, 23:13
Ce mancaruri gustoase faci tu Rocsi
la 07.02.2015, 00:11
Buuun!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking