Gratin de piure cu vita, porc si mozzarella

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri cu carne
6 Feb 2015 | 3383 vizualizari
Gratin de piure cu vita, porc si mozzarella

Ingrediente

  • 5 cartofi mari
  • 2 linguri unt + 1 cub pentru uns vasul
  • 5 felii kaizer
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 rosie
  • 300 gr conserva de vita
  • 150 gr conserva de porc
  • 5 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 250 gr mozzarella
  • 150 gr cascaval

Mod de preparare

Mai intai pregatim piureul. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem la fiert cu putina sare, cand sunt gata ii scurgem, punem 2 linguri de unt si facem piureul. Piureul nu trebuie sa fie foarte, foarte cremos. Kaizerul il taiem fasii. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele. Ardeiul rosu il facem cubulete, rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete. Conserva de vita si porc le taiem bucatele mici. Incingem o tigaie, rumenim usor kaizerul, apoi punem legumele.

Turnam jumatate de cana de apa si lasam sa scada la foc potrivit. Luam tigaia de pe foc, adaugam bucatile de conserva, presaram sare, piper, iar la final punem patrunjelul verde, tocat marunt. Amestecam usor. Mozzarella o taiem bucati potrivite, cascavalul il dam pe razatoarea mica. Ungem un vas yena cu unt (eu am pus si intr-un vas mic de ceramica ca imi ramasese putin din toate).

Punem piure, il nivelam, presaram putin cascaval. Turnam compozitia de carne, o nivelam, bucatile de mozzarella, iar la final presaram cascavalul ras. Introducem vasul yena cat si cel mic, in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Cand deasupra se face o crusta aurie, preparatul este gata. Il scoatem, il lasam putin la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de piure cu vita, porc si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele marinate

Postat de MotanLaOale

Chiftele marinate

Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se...

Citeste continuarea

Chiftelute cu sos

Postat de Dya

Chiftelute cu sos

Se pregatesc chiftelutele asa cum va doriti. O sugestie o gasiti aici Chiftelute cu susan . Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei pana devin translucide. Se condimenteaza dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2015, 22:05
bun bun
la 06.02.2015, 22:27
la 06.02.2015, 23:03
Like!!!:
la 06.02.2015, 23:13
Ce mancaruri gustoase faci tu Rocsi
la 07.02.2015, 00:11
Buuun!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking