Musaca de cartofi

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
22 Ian 2015 | 8932 vizualizari
Musaca de cartofi

Ingrediente

  • 8-10 cartofi rosii
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin
  • sare, piper, cimbru verde, pasta de ardei rosu, boia, concentrat de carne sau supa de carne
  • 1 pahar suc de rosii, 3 linguri pasta de tomate
  • 1 ou,1 lingura faina
  • cascaval ras deasupra

Sos:

  • 50 gr unt,
  • 1 lingura faina,
  • 1 cana lapte,
  • sare fina, piper alb,
  • nucsoara

Mod de preparare

Pentru sos tocam ceapa marunt cu robotul impreuna cu usturoiul. O punem la calit cu ulei de masline si cand devine sticloasa adaugam carnea tocata. Amestecam si lasam sa se friga putin. Punem sare, piper dupa gust si o foaie de dafin. Apoi turnam vinul .Lasam sa fiarba cca 10 minute, pana scade vinul si adaugam pasta de rosii, de ardei, boiaua si sucul de rosii .(eu am folosit rosii din conserva mixate ciu blenderul). Punem cimbru verde si oregano. Daca e nevoie mai adaugam putina apa sau supa fierbinte. Lasma sa fiarba la foc mediu cca 25-30 minute, pana sosul se mai ingroasa. Punem la rece si aduagam apoi 1 ou si 1 lingura de faina,. Amestecam bine si dam deoparte.

Cartofii se fierb in apa rece cu sare . Ii ttecem prin jet de apa rece si ii curatam, apoi ii taiem felii potrivit de groase. Le prajim in ulei pe ambele parti pe rand si le scoatem pe hartie absorbanta. Apoi le pudram cu sare fina, piper alb macinat si boia.

Facem si un sos alb: punem intr-un ibric untul sa se topeasca si punem faina, amestecand bine. Apoi turnam laptele rece, sare, piper alb si nucsoara. Lasam sa fiarba putin, pana se ingroasa. Amestecam cu un tel, sa nu faca cocoloase.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezam un strat de cartofi, apoi punem carnea si apoi iar cartofi. Deasupra uniformizam sosul si razuim cascaval deasupra.Dam la cuptorul incins, si lasma pana se rumeneste frumos deasupra. 

Lasam sa se odihneasc acateva ore inainte de a servi, deoarece e mult mai gustoasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de post cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Musaca de post cu ciuperci

Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de mirela0911

Musaca de cartofi

Se curata ceapa si morcovul apoi se spala. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul incins inainte. Se amesteca sa nu se arda. Morcovul se taie in cubulete mici si se adauga peste ceapa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2015, 00:14
la 23.01.2015, 05:51
like like
la 23.01.2015, 06:20
Bună!
la 23.01.2015, 08:20
la 23.01.2015, 09:01
hmmm cat de bun

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking