Gratin de vinete cu brânză sărată

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
2 Sep 2018 | 2265 vizualizari
Gratin de vinete cu brânză sărată

O reteta autentica, dintr-o carte adusa din Sicilia. Am folosit branza ricotta sarata, puteti folosi telemea de oaie scursa. https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/gratin-de-vinete-cu-branza-ricotta.html

Ingrediente

  • 2 vinete - 600 g
  • 300 g sos de rosii cu masline
  • 125 g de mozzarella
  • 100 g de brânză Ricotta sărată (telemea de oaie)
  • origan uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 2 felii de rosii uscate
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • 5 cl de lapte
  • 2-3 linguri de pesmet
  • sare

Mod de preparare

Taiati vinetele in felii de 1 cm grosime.  

In mod normal trebuie prajite in ulei, eu am ales sa le gatesc la cuptor.

Cu un penson ungeti fiecare felie cu ulei de masline, sarati.Puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Dati la cuptor timp 15 minute in cuptorul incalzit la 200°C, intoarceti -le si gatiti inca 15 minute.

Intr-un plat de gratin uns, puneti pe fund usturoiul tocat marunt.

Alternati apoi : felii de vinete, sos de rosii, mozzarella taiata , rosii uscate taiate marunt si brânză Ricotta sărată data pe razatoare.

Repetati inca o data straturile.

Bateti oul cu laptele si pesmetul.

Varsati deasupra si presarati origan.

Dati la cuptorul incalzit la 200°C timp de 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete cu brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ciuperci umplute

Postat de caroline

Ciuperci umplute

Incepem prin a curata ciupercile de pielita .Le trecem apoi sub un jet de apa rece si separam palarioarele de picioruse.  Piciorusele ciupercilor le tocam marunt. Morcovul il curatam,il...

Citeste continuarea

Varza cu afumatura la tigaia wok

Postat de Constelatialeu

Varza cu afumatura la tigaia wok

Treaba sta in felul urmator, ne pregatim ingredientele, carnea o taiem bucatele potrivite. Taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete mici, rosiile le decojim si apoi le taiem cubulete mici, tocam varza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2018, 16:45
Foarte tentanta reteta !!! Merge la favorite
la 02.09.2018, 16:51
Ce bine arata!
la 02.09.2018, 16:52
la 02.09.2018, 16:57
Foarte bună,combinația!
la 02.09.2018, 17:51

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking