Ingrediente
- 2 vinete - 600 g
- 300 g sos de rosii cu masline
- 125 g de mozzarella
- 100 g de brânză Ricotta sărată (telemea de oaie)
- origan uscat
- 1 catel de usturoi
- 2 felii de rosii uscate
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ou
- 5 cl de lapte
- 2-3 linguri de pesmet
- sare
Mod de preparare
Taiati vinetele in felii de 1 cm grosime.
In mod normal trebuie prajite in ulei, eu am ales sa le gatesc la cuptor.
Cu un penson ungeti fiecare felie cu ulei de masline, sarati.Puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Dati la cuptor timp 15 minute in cuptorul incalzit la 200°C, intoarceti -le si gatiti inca 15 minute.
Intr-un plat de gratin uns, puneti pe fund usturoiul tocat marunt.
Alternati apoi : felii de vinete, sos de rosii, mozzarella taiata , rosii uscate taiate marunt si brânză Ricotta sărată data pe razatoare.
Repetati inca o data straturile.
Bateti oul cu laptele si pesmetul.
Varsati deasupra si presarati origan.
Dati la cuptorul incalzit la 200°C timp de 20 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete cu brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|