Grea de ciocolata cu stafide si nuca

Postat de susu in Prajituri
22 Mai 2013 | 19294 vizualizari
Grea de ciocolata cu stafide si nuca

De departe cea mai buna prajiturica pe care am papat-o pana acum, incercati-o, moale, ciocolatoasa, cu exterior crocant, e mult mai buna rece de la frigider

Ingrediente

  • 100 gr ciocolata neagra 70% cacao
  • 4 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingurita cu varf cacao de buna calitate
  • un praf de cardamon
  • 2 maini zdravene de nuca
  • 2 maini de stafide
  • cateva bucatele ghimbir confiat
  • 200 gr unt gras
  • esenta de rom si coniac cat sa copere cu 1-2 degete stafidele
  • esenta vanilie
  • cateva lingurite expresso
  • 2 linguri potrivite faina, aproximativ 50 gr
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • 1 lingurita coaja lamaie

Mod de preparare

Se topeste untul impreuna cu ciocolata rupta bucati la cutorul cu microunde. Se introduce pentru 40 secunde-1 minut dupa care se scoate, se amesteca in bol si se repeta operatiunea pana cand devine lichid. Stafidele impreuna cu ghimbirul tocat marunt se hidrateaza in rom si coniac pentru 40 de minute dupa care se pune siropul rezultat peste untul si ciocolata racite. Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu putina zeama de lamaie si coaja de citrice la o viteza mica pentru cateva minute dupa care se mareste viteza. Cand au devenit spumoase punem zaharul in ploaie si mixam pana se topeste. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt, cacaoa cernuta, cardamonul si nuca putin rumenita si taiata bucati. Stafidele le punem in ciocolata, ouale peste ciocolata si omogenizam usor adaugand treptat cate doua linguri de faina amestecata cu cacao.

Punem compozitia intr-o tava mai mica tapetata si dam la cuptorul incins pentru 50-60 minute la foc potrivit. Nu deschidem cuptorul in primele 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea, daca pe margine este facut si in mijloc moale inchidem focul si mai lasam 5 minute cu usa cuptorului intredeschisa.

Interiorul va fi moale si cremos iar exteriorul putin crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Grea de ciocolata cu stafide si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta ruseasca cu branza

Postat de mirela0911

Placinta ruseasca cu branza

Intr-un bol se omogenizeaza bine grisul cu smantana. Se da deoparte pentru 30 de minute. Peste stafide se toarna apa fierbinte cat sa le acopere si se lasa timp de 10 minute, dupa care se scurg...

Citeste continuarea

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Postat de mirela0911

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Aluatul: Se prepara maiaua. Se incalzesc usor cca 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2013, 14:55
la 22.05.2013, 15:24
Interesanta !
la 22.05.2013, 15:38
Daca e ciocolata, vreau!
la 22.05.2013, 16:04
ce denumire i-ai dat
la 22.05.2013, 16:57

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking