Gribon (os de porc) afumat la cuptor

Postat de sufletista in Mancaruri cu carne
13 Feb 2019 | 1940 vizualizari
Gribon (os de porc) afumat la cuptor

Ingrediente

  • 1 bucata de gribon (cca 1,5 kg)
  • 200 ml vin
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • cimbrisor
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • boia de ardei iute
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 cana de apa
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 kg cartofi

Mod de preparare

In tava adaugam condimentele dupa gust, vinul, uleiul si amestecam bine, adaugam gribonul, il invartim pentru a se condimenta pe toate partile si lasam 1 ora.

Intre timp curatam cartofii ii spalam si ii taiem in 6-8 depinde cat de mari sunt, adaugam in tava pe langa gribon.

Ceapa o tocam marunt, usturoiul pisat, adaugam peste cartofi, adaugam sucul de rosii si daca este nevoie mai adaugam apa cat sa acopere cartofi.

Dam tava la cuptorul incalzit cca. 60 min pana ce carnea se desprinde de os.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gribon (os de porc) afumat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi

Postat de mihaelar63

Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi

Carnea de ied se spala si se curata cu atentie . Iedul nostru a fost foarte frumos si curat . Depinde cum lucreaza cine il sacrifica . Am presarat peste carne oregano, sare, piper si boia...

Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu varza de bruxelles si carnati

Postat de AnyCostescu

Mancare de cartofi cu varza de bruxelles si carnati

Cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert se lasa putin la racit, apoi se curata si se taie in 4. Varza de bruxelles se spala si se pune la fiert pentru 10 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2019, 12:45
la 13.02.2019, 12:48
la 13.02.2019, 12:51
Bun, mai ales ca e afumat
Eu tot sira spinarii am gatit, dar de miel .
la 13.02.2019, 13:05
la 13.02.2019, 13:17

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking