Ingrediente
- 1 l lapte
- 200 g gris
- 100 g faina
- 5o g unt
- 100 g zahar
- 4 plicuri zahar vanilat
- 1/2 lingurita sare
- Pentru servit:
- cacao, scortisoara, fructe, gem sau dulceata
Mod de preparare
Se pun intr-un vas grisul si faina, apoi se adauga 250 ml lapte rece si se amesteca bine cu un tel.
Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul si sarea si se lasa pana la primul clocot, apoi se toarna in fir subtire peste celelalte ingrediente si se omogenizeaza bine.
Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana cand obtinem o budinca omogena.
Cand budinca incepe sa faca basicute, adica sa fiarba intens, ridicam vasul de pe foc si adaugam zaharul vanilat si untul taiat in bucati mai mici.
Amestecam bine pana se topeste untul, apoi portionam grisul punandu-l in boluri.
Il ornam dupa preferinte cu scortisoara sau cacao si il servim simplu sau cu dulceata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|