Griş cu lapte caramel şi fructe

Postat de ionix in Dulciuri
12 Noi 2010 | 10033 vizualizari
Griş cu lapte caramel şi fructe

sursa: click!pofta buna! nu este un dulce care a fost prea apreciat dar am zis sa va impartasesc experienta mea :D poate voua o sa va placa :p eu n-am pus stafide ci dulceata si i-am dat o aroma de lamaie...

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 1/2 cana cu gris
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • nuca de cocos
  • 1 mar
  • o felie de lamaie
  • dulceata

Mod de preparare

Punem 3 linguri cu zahar si zaharul vanilat la caramelizat. Cand zaharul s-a topit adaugi laptele si lasi pana cand fierbe. Cand laptele a fiert, adaugi grisul in ploaie si lasi pana cand fierbe bine si se ingroasa. Luam de pe foc si punem restul de zahar.

Intr-un bol punem folie alimentara, sa fie suficenta cat sa imbracam bolul si deasupra. Asezam, pe fundul bolului, felia de lamaie si pe margini feliute de mar. Turnam grisul fierbinte peste fructe si apasam pentru a se modela bine. Punem folia de aluminiu peste gris si dam bolul la frigider pentru circa 20 de minute. Luam folia de deasupra, asezam bolul cu fundu-n sus si tragem usor de marginile foliei. Va iesi usor din bol iar apoi indepartam folia alimentara. Presaram nuca de cocos si punem dulceata.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Griş cu lapte caramel şi fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Guguluf de fussili cu fructe

Postat de amalia01

Guguluf de fussili cu fructe

Sosul caramel: Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, fara sa ramana cocoloase de zahar, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste;se adauga smantana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2010, 17:16
primaaaa
la 12.11.2010, 17:17
un desert usurel...ce bn mi-ar cadea
la 12.11.2010, 17:41
ce frumos arata
la 12.11.2010, 17:41
Asta e pentru copilul din tine, ha?
la 12.11.2010, 17:56
Ionixule pentru mine-i portia ,nu?

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking