Ingrediente
- 500 ml lapte,
- 4 linguri zahăr,
- 3 linguri griș,
- 150 ml apă,
- Fistic mărunțit, după gust
Mod de preparare
Într-o crăticioară, se pune la fiert laptele, când începe să fiarbă, se adaugă grișul, amestecând cu un tel, pentru a evita formarea cocoloașelor și pentru a nu se lipi. Se adaugă și 2 linguri de zahăr, se fierbe amestecul până se îngroașă, dar având grijă să nu iasă vârtos.
Separat, se pregătește siropul: se caramelizeaza 2 linguri de zahăr, iar când devine auriu, se adaugă aprox o ceașcă de apă și se fierbe până când zahărul s-a topit, iar siropul începe să se lege.
Se toarna grișul în farfurii si se toarnă peste el siropul fierbinte. Se garnisește cu fistic tocat mărunt.
Timp: 20 min
Porții: 2
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/gris-cu-lapte-si-fistic.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|