Ingrediente
- 7 linguri de gris;
- 700 ml lapte;
- 1 esenta vanilie;
- 250 g zahar tos
- 1 kg capsuni;
- 20 ml apa;
- 1 esenta rom;
- 250 g zahar tos.
Mod de preparare
Laptele impreruna cu zaharul se pune la incalzit intr-o cratita pana ajunge in punctul de a fierbe. Cele 7 linguri de gris se introduc in ,,ploaie", se amesteca cu un tel, iar la sfarsit se pune si esenta de vanilie. Se lasa la racit putin si se toarna intr-un pahar ce este asezat pe un ,, suport" (ca in poza). Dupa aceea se introduc in frigider pentru cel putin 4 ore.
Separat intr-o cratita se toarna apa, capsunile taiate in 2 sau 4, zaharul si se lasa la fiert 1/2 ora. La sfarsit se introduce esenta de rom. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se introduce un blender vertical si se face o pasta.
Aceasta compozitie se trece printr-o sita la sfarsit si se da apoi la rece.
Aceasta se toarna in pahar pentru a fi servita.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
|