Prajitura cu rubarba si capsuni

Postat de mirela0911 in Prajituri
4 Iun 2011 | 6485 vizualizari
Prajitura cu rubarba si capsuni

Tot am vazut la fete praji/placinta cu rubarba si habar nu aveam cum arata. Si am gasit in piata, am luat o legatura sa fac si eu sa vad cum e. Asa ca am luat reteta Ancutzei si am executat-o doar ca am pus si niste capsuni sa nu comenteze copiii ca e prea acra si nu vor sa manance. Nu a iesit la fel ca si aspect (mi s-au dus toate pe fundul prajiturii la copt), in schimb este foarte buna, se topeste blatul in gura. Multumesc Ancutza!

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1-1/2 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 3 tije de rubarba
  • putin gris
  • cateva capsuni
  • 6 lg zahar pt spuma
  • 1 lgt. zeama de lamaie

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le mixam bine impreuna cu zaharul pana se albesc. Se adauga laptele si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se pune uleiul, se amesteca dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina, iar deasupra punem rubarba (curatata, taiata bucatele si amestecata cu grisul) si capsunile taiate in felii mai mici.

Se da la cuptor la ~160 grade pt 15 minute.

Intre timp se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si zeama de lamaie. Dupa cele 15 minute, se scoate prajitura si se pune deasupra spuma.

Dam din nou la cuptor la foc mic pt aprox o ora (cand mijlocul prajiturii este gata) si spuma s-a aurit frumos. A iesit foarte buna.

Se serveste cu multa pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Speli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15...

Citeste continuarea

Prajitura cu lemon curd si jeleu de fructe cu Green Sugar

Postat de simona72

Prajitura cu lemon curd si jeleu de fructe cu Green Sugar

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf de sare si Green Sugar pana obtinem o bezea consistenta. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2011, 17:02
Mirela cand mai pui fructe in prajituri tavalestele putin prin faina sau pune prajitura 5min la cuptor si apoi pui fructele,nu o sa se mai duca la fund
eu si migdale,nuci le fac la fel le dau prin faina sau pun la cuptor si abia apoi le pun
las ca-i buna si asa,eu vreau
la 04.06.2011, 17:02
ti-a iesit superrr o sa incerc si eu rubarba ca vad prea multe retete aici
la 04.06.2011, 17:06
la 04.06.2011, 17:08
si eu vin
la 04.06.2011, 17:09
,incearca sa treci fructele prin gris sau pesmet

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking