Prajitura cu rubarba

Postat de silvi0ara in Prajituri
17 Mai 2010 | 9700 vizualizari
Prajitura cu rubarba

Ingrediente

  • 300g unt sau margarina  
  • 300g faina  
  • 300g zahar  
  • 6 oua  
  • 2 plicuri zahar vanilat  
  • o priza sare  
  • 1 lingurita praf de copt  
  • 7 fire rubarba(660g)  
  • 1 lingura zahar brut  
  • Pentru bezea:  
  • 4 albusuri  
  • 200g zahar  
  • Pentru sos:  
  • 2 fire rubarba  
  • 4 linguri zahar brut  
  • 2 linguri apa  
  • 10 capsuni

Mod de preparare

Rubarba se spala,se trag aschiile,se curata si se taie in bucatele,de marimea dorita.(Se pastreaza 2 tije pentru sos).Se pun intr-un castron si se adauga peste ele 1 lingura de zahar brut.

Se freaca bine untul cu zaharul,sarea si vailia pana devine ca o spuma.Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma tare si se amesteca incet de jos in sus.Se tapeteaza tava mare de placinta cu hartie pergament,si se toarna compozitia in ea si deasupra se pun bucatelele de rubarba scurse de suc.Se introduce tava la cuptor sa se coaca la 180gC(cuptorul trebuie incins inainte)pentru 20-25 de minute. Din cele 4 albusuri  se prepara o bezea tare.
Albusurile se amesteca mai intii cu un praf de sare, pana devin spumoase. Zaharul se adauga in ploaie si se bat pina au o consistenta tare
.Prajitura se scoate din cuptor si se adauga compozitia de bezea. Se mai da inca odata la cuptor pt. un timp de 20 minute.

Sosul:

Cele 2 tije pastrate se taie ,se pun intr-o craticioara cu 4 linguri de zahar si 2 linguri de apa.Se pune la foc mic sa fiarba 5-10 minute,se adauga pentru aroma si dulceaata 10 capsuni taiate in doua.Se lasa pe foc pana ce s-au inmuiat bine,apoi se paseaza cu blenderul pana devine o crema groasa.

Prajitura se serveste alaturi de acest sos putin acrisor.


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciuuuuu!!!

4 pere

citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciuuuuu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Speli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu rubarba

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu rubarba

Se curata tijele de rubarba, se spala, se sterg cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Se lasa deoparte. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2010, 22:51
BRAVO SILVIOARA,dar ce este rubarba si de o gasim???
la 17.05.2010, 22:56
la 17.05.2010, 23:05
la 17.05.2010, 23:07
la 17.05.2010, 23:21
super am mai vazut retete cu rubarba dar sincer nu stiu care e si ma tenteaza super 5 furcu

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking