Tarta cu rubarba

Postat de Julie in Prajituri
6 Iul 2011 | 6171 vizualizari
Tarta cu rubarba

Rubarba (rabarbar, revent), este planta de la care se folosesc tulpinile de culoare rosiatica. Tulpina de rubarba este bogata in minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, zinc), vitamina C, fibre si carbohidrati. Este folosita in medicina alternativa sub diverse forme, dar si in gastronomie. Datorita gustului sau acrisor este potrivita pentru acrirea ciorbelor, pentru compoturi, gemuri si diverse prajituri.

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g unt,
  • 3 galbenusuri,
  • 100 g zahar pudra,
  • 250 g faina,
  • 2 linguri lapte.
  • Umplutura:
  • 300 g rubarba,
  • 150 g zahar,
  • 1/2 cana apa, 
  • 1 lingurita gelatina,
  • esenta de vanilie.
  • Bezea:
  • 3 albusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Aluat:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul, se adauga faina si apoi laptele. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se las ala rece pentru 30 minute.

Umplutura:

Tijele de rubarba se spala si se curata, apoi se taie in rondele subtiri. Se amesteca apa cu zaharul si se fierb 5 minute, se adauga rubarba, esenta de vanilie si se mai lasa pe foc 2-3 minute. Se topeste gelatina pe baie de aburi si se adauga peste amestecul cu rubarba. Se lasa sa se raceasca.

Bezeaua:

Se bat spuma tare albusurile impreuna cu zaharul si esenta de vanilie.

Asamblarea:

Se unge tava de tarta cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde aluatul in foaie subtire si se aseaza in tava. Se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se adauga umplutura cu rubarba si se da tava la cuptor pentru 20 minute. Se aseaza deasupra bezeaua si se mai coace inca 5-10 minute.
Tarta se lasa sa se raceasca si se taie cu cutitul trecut tot timpul prin apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu rubarba si mascarpone

Postat de oanapl

Desert tarta cu rubarba si mascarpone

Pentru aluat, se amestecă toată făina cu untul, zahărul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă oul bătut si se frământă un aluat care se lasă...

Citeste continuarea

Tarta crumble cu rubarba si capsuni

Postat de simona72

Tarta crumble cu rubarba si capsuni

Pt aluat: -untul l-am taiat cubulete si l-am pus impreuna cu restul ingredientelor intr-un robot si le-am lasat sa se amestece pina au devenit un aluat sfarimicios(2-3 minute),s-au il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2011, 11:57
bunaaaa....tare bine arata
la 06.07.2011, 12:02
la 06.07.2011, 12:59
bine arata
la 06.07.2011, 13:47
la 06.07.2011, 14:17

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking