Ingrediente
pt aluat:
- 100 gr unt rece
- 100 gr zahar
- 1 ou
- 230 gr faina
- un praf de sare
pt umplutura:
- 3 fire mari de rubarba
- 500 gr capsuni
- 100 gr zahar
- 3-4 linguri apa
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingura amidon alimentar
pt deasupra:
- 25 gr zafar
- 25 gr zahar brun
- 25 gr unt
- 40 gr faina
- 1 cescuta fulgi de migdale
Mod de preparare
Pt aluat:
-untul l-am taiat cubulete si l-am pus impreuna cu restul ingredientelor intr-un robot si le-am lasat sa se amestece pina au devenit un aluat sfarimicios(2-3 minute),s-au il framintati simplu cu mina.
Am rasturnat aluatul rezultat pe o folie alimentara si l-am dat la frigider pt 20-30 minute.
Pt umplutura: am curatat tijele de rubarba si le-am taiat in bucati de 2-3 cm, am adaugat apa si zaharul si le-am pus pe foc pina a dat 2 -3 clocote.Am lasat sa se raceasca putin, am adaugat amidonul si am amestecat pina s-a dizolvat, am pus si capsunile si vanilia.
Pe masa infainata am pus aluatul din frigider si am intins o foaie pe care am pus-o intr-o forma tapetata cu unt si faina. Am intepat aluatul din loc in loc cu un cutit, am pus in el hirtie de copt, iar peste hirtie am imprastiat boabe de fasole.
Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute. Procedind asa aluatul se coace frumos, neavind posibilitatea sa se umfle. Dupa ce s-a copt am inlaturat hirtia cu fasole, am pus umplutura de rubarba si capsuni, iar peste am pus celelatle ingrediente (nisipoase)amestecate. Am dat tarta la cuptor pt inca 25-30 minute. Am servit alaturi de o lingura de frisca batuta.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crumble cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (43)
|