Tarta crocanta cu rubarba si capsuni

Postat de deliciousflavours in Prajituri
29 Iun 2012 | 7456 vizualizari
Tarta crocanta cu rubarba si capsuni

Eu in acest weekend voi participa la un eveniment culinar important, dar nu pot sa va las fara desert. Este vorba despre o tarta crocanta, dulce acrisoara, care mie-mi place fff mult in aceasta perioada, cand sunt multe fructe proaspete in piete. Va doresc un weekend delicios, pupici! :)

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 200 g faina (daca mai trebuie puteti sa mai adaugati inca 3 linguri de faina)
  • 100 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • putina sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 3 fire rubarba
  • 250 gr capsune proaspete/congelate
  • 125 g zahar
  • 2 linguri rase de amidon
  • 1 ou
  • zahar vanilat
  • putina sare
  • Ingrediente pentru pasta crocanta:
  • 25 g zahar
  • 25 g zahar brun
  • 40 g faina
  • 25 g margarina

Mod de preparare

Intr-un castron adaugam faina si zaharul pudra. Facem o gramajoara, adaugam oul, zaharul vanilat, margarina taiata cubulete si putina sare

Framantam totul rapid cu manutele pama devine un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru 30 de minute.

Batem oul spuma, adaugam zaharul, zaharul vanilat, amidonul si un strop de sare.

Rubarba se spala si se taie feliute nici prea groase nici prea subtiri. Capsunile se spala si se taie doar cele care sunt prea mari. Adaugam in crema si amestecam usor,  inainte de a le pune pe tarta.

Ungem tava pentru tarta cu putina margarina, intindem aluatul in  forma, astfel incat sa fie aluat si pe marginile formei. Il intepam cu furculita ca sa nu creasca si il dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru 25 de minute (pana incepe sa primeasca un pic de culoare pe margini).

Amestecam cele doua tipuri de zahar. Adaugam faina si margarina taiata cubulete mici. Amestecam cu mainile sau cu furculita pana se omogenizeaza.

Scoatem blatul de la cuptor, adaugam crema cu rubarba si capsuni si presaram deasupra pasta crocanta. Se da la cuptor pentru inca 30-40 de minute, pana devine aurie pasta crocanta si observati ca devine mai solida crema.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crocanta cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert nuci umplute

Postat de mirela0911

Desert nuci umplute

Cojile: intr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza, apoi se toarna uleiul. Se mixeaza la viteza mica, apoi se toarna faina amestecata cu praful de...

Citeste continuarea

Prajitura cu struguri si branza dulce

Postat de camelia75

Prajitura cu struguri si branza dulce

Mod de preparare blat: 1. Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana au cosistenta unei creme. 2. Adaugati uleiul si laptele,apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt. 3....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2012, 19:54
la 29.06.2012, 21:13
Angela ce bunatate..Vreau si eu o feliuta!
la 29.06.2012, 21:14
buna
la 29.06.2012, 21:43
o tarta minunata!!!! as manca cel putin jumate din ea
la 29.06.2012, 21:52
Nu stiu cat as manca din tarta asta, ca n-am mancat niciodata rubarba si nu stiu ce gust are. Dar niste firimituri d-alea de dedeasupra tot as rontai.

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking