Ingrediente
- Ingrediente pentru aluat:
- 200 g faina (daca mai trebuie puteti sa mai adaugati inca 3 linguri de faina)
- 100 g margarina
- 100 g zahar pudra
- 1 ou
- 1 pliculet zahar vanilat
- putina sare
- Ingrediente pentru umplutura:
- 3 fire rubarba
- 250 gr capsune proaspete/congelate
- 125 g zahar
- 2 linguri rase de amidon
- 1 ou
- zahar vanilat
- putina sare
- Ingrediente pentru pasta crocanta:
- 25 g zahar
- 25 g zahar brun
- 40 g faina
- 25 g margarina
Mod de preparare
Intr-un castron adaugam faina si zaharul pudra. Facem o gramajoara, adaugam oul, zaharul vanilat, margarina taiata cubulete si putina sare
Framantam totul rapid cu manutele pama devine un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru 30 de minute.
Batem oul spuma, adaugam zaharul, zaharul vanilat, amidonul si un strop de sare.
Rubarba se spala si se taie feliute nici prea groase nici prea subtiri. Capsunile se spala si se taie doar cele care sunt prea mari. Adaugam in crema si amestecam usor, inainte de a le pune pe tarta.
Ungem tava pentru tarta cu putina margarina, intindem aluatul in forma, astfel incat sa fie aluat si pe marginile formei. Il intepam cu furculita ca sa nu creasca si il dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru 25 de minute (pana incepe sa primeasca un pic de culoare pe margini).
Amestecam cele doua tipuri de zahar. Adaugam faina si margarina taiata cubulete mici. Amestecam cu mainile sau cu furculita pana se omogenizeaza.
Scoatem blatul de la cuptor, adaugam crema cu rubarba si capsuni si presaram deasupra pasta crocanta. Se da la cuptor pentru inca 30-40 de minute, pana devine aurie pasta crocanta si observati ca devine mai solida crema.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crocanta cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|