Prajitura cu rabarber

Postat de Zamfira in Prajituri
30 Apr 2012 | 9756 vizualizari
Prajitura cu rabarber

Ingrediente

  • 2 legaturi rabarber
  • 5 galbenusuri
  • 250 gr. zahar
  • 350 gr. faina
  • 1 praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri lapte
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru spuma:
  • 5 albusuri de oua
  • 4-5 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Curatam rabarberul de pielita subtire, o spalam si o taiem cubulete.

Pregatim blatul: amestecam galbenusurile cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, laptele, faina si uleiul. Intindem blatul intr-o tava tapetata cu hartie cerata (putem intinde aluatul in tava cu mana putin uda sau intindem foaia cu un adaus de faina, pe un blat cu sucitorul). Presaram peste aluat gris si punem cubuletele de rabarber.

 Punem prajitura in cuptorul incalzit ( la foc moderat), si-l lasam pana cand incepe sa creasca blatul (aproximativ 10-15 minute). Punem spuma tare de oua peste prajitura si-l punem in cuptor pentru inca 15-20 minute la foc mai mic.

Spuma de oua: batem cele 5 albusuri de oua cu putina sare pana cand incepe sa devina tare, adaugam treptat cele 4-5 linguri de zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarber" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tarta crocanta cu rubarba si capsuni

Postat de deliciousflavours

Tarta crocanta cu rubarba si capsuni

Intr-un castron adaugam faina si zaharul pudra. Facem o gramajoara, adaugam oul, zaharul vanilat, margarina taiata cubulete si putina sare Framantam totul rapid cu manutele pama devine un aluat...

Citeste continuarea

Prăjitură cu rubarbă

Postat de elucubratiiculinare

Prăjitură cu rubarbă

Cele 5 tulpini de rubarbă se spală bine, se taie în două pentru a se mânui mai ușor și se curăță de coajă cu un cuțit, sau cu mâna, coaja desprinzându-se foarte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2012, 18:43
la 30.04.2012, 20:21
buna
la 30.04.2012, 20:34
yuuuumy
la 30.04.2012, 20:47
mai ai si pentru mine
la 30.04.2012, 22:18
buna, buna!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking