Prajitura cu ness si ciocolata

Postat de robert_badica in Prajituri
24 Aug 2015 | 7067 vizualizari
Prajitura cu ness si ciocolata

Prajitura asta e o combinatie intre o amandina si un blat de negresa. Seamana mult cu o amandina, dar nu e! E super buna si se face foarte usor. Mie mi-a placut mult!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 420 g faina alba cernuta
  • 300 g zahar alb tos
  • 120 m ulei
  • 500 m apa
  • 40 g cacao neagra neindulcita
  • 1 linugura otet
  • 2 lingurite rase biscarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru sirop:
  • 300 m apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite cu ness
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 250 g margarina "Unirea"
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cacao neagra neindulcita
  • esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 m apa
  • 100 g zahar

Mod de preparare

Blat: Intr-un bol mare,punem faina cernuta, zaharul, cacaoa, sarea si bicarbonatul. Amestecam cu un tel pana ce combinam bine ingredientele. Apoi peste amestecul uscat punem uleiul, apa, otetul si esenta. Omogenizam pana obtinem un amestec care curge de pe spatula, fara probleme. Transferam amestecul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Coacem la 180 de grade, timp de 35-40 de minute (blatul meu a fost gata in 38 de minute). Dupa ce s-a copt il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca.

Crema: Punem margarina,care trebuie sa fie la temperatura camerei, intr-un bol si mixam pana devine cremoasa. Peste ea adaugam zaharul, galbenusurile si in final cacaoa. Mixam bine, pana obtinem o crema spumoasa. Adaugam si esenta de rom. Dam crema la rece, pana cand vom avea nevoie de ea.

Siropul: Intr-un ibric punem apa si zaharul,si le lasam sa fiarba timp de 5 minute. Dupa 5 minute punem ness-ul si mai lasam pe foc pret de 2 minute. Oprim focul si adaugam esenta.

Glazura: Tot intr-un ibric punem apa si zaharul,si le lasam sa fiarba 5 minute. Dupa 5 minute, oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucati. Amestecam si lasam sa se raceasca.

Asamblare: Blatul racit, se taie in 2 bucati relativ egale. Insiropam bine fiecare bucata de blat. Peste prima bucata punem un strat de crema si cu ajutorul unei spatuli il nivelam. Asezam si a doua bucata de blat,foarte usor( sa nu se rupa), peste prima bucata. Dam la rece blatul timp de 2-3 ore sau pana cand crema se intareste. Scoatem blatul din frigider, il portionam, iar apoi glazuram fiecare bucata, cu glazura racita.Ornam bucatile cu putina crema sau cu frisca batuta, voi alegeti! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat 150 g zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura Duo

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura Duo

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Duo Blat x 2: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut varfuri moi ( nu mi-am dorit un blat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2015, 18:21
Vezi, nu creşti doar în vârstă, ci şi în calitatea celor lucrate, bravo!
la 24.08.2015, 18:26
arata grozav
la 24.08.2015, 18:42
Frumos mai arata !!!
la 24.08.2015, 19:15
la 24.08.2015, 19:20
Bună ciocolatoasa!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking