Gugelhopf cu zmeura caramelizata

Postat de Anamaria7 in Prajituri
20 Aug 2011 | 3879 vizualizari
Gugelhopf cu zmeura caramelizata

Gata, chiar ca rasturnam tot :)))

Ingrediente

Pentru zmeura caramelizata:

  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 2c zmeura

Pentru chec:

  • 5 oua
  • 1c zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1c faina + 3 lg cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • 5 lg ulei
  • 1 mana stafide

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam cu unt si faina o forma rotunda de chec.

Zmeura caramelizata:

Topim zaharul pe foc miiiic, adaugam untul si amestecam incontinuu pana se omogenizeaza, apoi turnam pe fundul formei de chec si rasturnam zmeura peste.

Chec:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine lucios ca bezeaua, apoi punem galbenusurile, omogenizam, apoi uleiul. La final presaram coaja de lamaie si punem si stafidele si amestecul de faina, cacao si praf de copt, pe care il omogenizam cu o lingura mare, cu miscari de jos in sus. Turnam blatul peste zmeura si dam forma la cuptor pana cand trece testul scobitorii.

Cand e gata, il scoatem din cuptor si il intoarcem, dar mai lasam forma deasupra lui vreo 10minute, sa traga tot caramelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gugelhopf cu zmeura caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite cu cacao umplute cu ricotta si visine

Postat de andaoana

Clatite cu cacao umplute cu ricotta si visine

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea . Le batem bine . Adaugam extractul de vanilie/rom ,jumate din lapte , jumate din faina si cacao . Omogenizam si continuam sa...

Citeste continuarea

Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300

Postat de Zamfira

Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300

Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat gălbenuşurile. După o foarte bună omogenizare adăugăm treptat laptele şi făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2011, 09:52
cu zmeuraaaa, buuuunn
la 21.08.2011, 10:53
faina rasturnata ta imi place ideea cu zmeura caramelizata
la 21.08.2011, 12:08
Ce bine arata!!
la 21.08.2011, 14:02
mmmm.....
la 21.08.2011, 14:29

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking