Ingrediente
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 150 gr faina
- 1 lingura cu varf cacao
- 125 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de sare
- 200 gr zmeura
- Pentru uns tava:
- 1 lingura de unt si 1 lingura de zahar
- Zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam aprox 3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Luam o tava mica de chec si o ungem cu unt si o tapetam cu putin zahar. Turnam jumatate din compozitie in tava si punem jumatate din cantitatea de zmeura, apoi punem restul de compozitie peste care vine restul de zmeura.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35-40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi scoatem din tava si pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (43)
|