Guguluf cu avocado, nuca si Rama mit Butter

Postat de Valclaudia in Prajituri
9 Dec 2014 | 3870 vizualizari
Guguluf cu avocado, nuca si Rama mit Butter

Ingrediente

  • 1 avocado foarte copt
  • 100 gr. margarina Rama mit Butter
  • 100 gr. nuca taiata grosier
  • 4 oua
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri de zahar tos
  • un praf de turmeric
  • 1 plic zahar vanilat
  • 70 gr. ciocolata amaruie topita in 2-3 linguri de lapte
  • bombonele de zahar pentru decor
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Spargem ouale intr-un castron din plastic, adaugam margarina Rama mit Butter la temperatura camerei (sau o tinem o jumatate de minut la microunde), zaharul, praful de copt+bicarbonatul stinse in zeama de la jumatate de lamaie si zaharul vanilat.

Mixam aceste ingrediente timp de 2-3 minute.

Taiem fructul de avocado in doua, indepartam samburele, apoi scoatem pulpa din coaja cu ajutorul unei lingurite.

Adaugam pulpa peste ingredientele deja mixate, amestecam ingredientele pana obtinem un amestec cremos si omogen.

Aduaguam apoi faina proaspat cernuta si o incorporam in amestec.

Asezam pe fundul formei de guguluf cca 50 gr.nuca taiata, turnam amestecul de blat in forma,apoi acoperim cu alt strat de nuca si dam forma la cuptor pana trece testul cu scobitoarea (cca 35 minute).

Rasturnam guguluful fierbinte pe un platou, il glazuram cu ciocolata topita in 2-3 linguri lapte.

Presaram bombonele peste glazura, decoram cu zahar pudra si lasam guguluful cel putin 1 ora inainte de a-l portiona, sa se raceasca complet si sa se intareasca glazura.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu avocado, nuca si Rama mit Butter" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert placinta greceasca cu portocale si iaurt - Portokalopita

Postat de merisor67

Desert placinta greceasca cu portocale si iaurt - Portokalopita

Foile de plăcintă le desfacem, le răsfirăm într-o tavă și le lăsăm la uscat, 2-3 ore la loc cald. La sfărâmăm, apoi, în bucăți mai mici, direct în tavă. Mixăm...

Citeste continuarea

Desert prajitura ''vis de seara''

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura ''vis de seara''

Foi : Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Separat, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina si omogenizam bine. Napolitanele le bagam la robot si le maruntim, apoi le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2014, 22:12
Ce fain arată
la 09.12.2014, 22:14
arata minunat
la 09.12.2014, 22:15
la 09.12.2014, 22:17
Bun
la 09.12.2014, 22:18
Super!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking