Guguluf cu banane si cafea

Postat de epurasha2bb in Prajituri
17 Feb 2010 | 5803 vizualizari
Guguluf cu banane si cafea

Este o combinatie de banana bread cu prajitura cu cafea si cu un pic din ''epurasha'':)fiindca e pufos!

Ingrediente

  • 250 g faina,
  • 3 linguri cafea,
  • 15 linguri de zahar,
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare,
  • 2 oua,
  • 100 g unt moale,
  • 2 fiole esenta de vanilie,
  •  2 banane pasate,
  • 1 ciocolata alba,
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Otker,
  •  cirese de cocktail pt.decor

Mod de preparare

Se amesteca faina cu cafeaua, zaharul si praful de copt.

Separat se amesteca bananele pasate cu blenderul de mana, esenta de vanilie, untul moale si ouale care se bat separat, albusurile spuma tare si galbenusurile separat.Apoi se incorporeaza cu grija si amestecul de faina cu cafea.La sfarsit se adauga si 1/2 ciocolata alba data pe razatoarea mica.

Se toarna amestecul in forma de guguluf unsa cu unt si se introduce in cuptorul preincins.Se lasa la foc mediu cam 40 de minute.Apoi se scoate si se rastoarna forma.Se lasa sa se raceasca.Apoi se prepara glazura de ciocolata si se toarna deasupra gugulufului.

Apoi se mai decoreaza cu ciocolata alba topita si cu cirese de cocktail.Apoi in mijloc asezam o portocala si cateva cirese.

Gata! este pufos si foarte aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu banane si cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Amandine a la Gaby ( rețeta cu nr 900!)

Postat de panacris

Amandine a la Gaby ( rețeta cu nr 900!)

Pentru blat: Se caramelizează zahărul până ce se obține o culoare arămie, gen chilimbar, apoi se stinge cu apa rece, atenție la aburi ;) și se lasă la fiert la foc mic...

Citeste continuarea

Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea

Postat de Constelatialeu

Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea

Cum se prepara Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 36/25 cm. Am separat albusurile de galbenusuri....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2010, 14:56
la 17.02.2010, 15:03
mersi miha draga! eu is mai incepareatza la dulciuri asa ca ma bucur tare mult cand in sfarsit imi iese si mie cevaasta mi-a iesit tare bun si trebuie sa-i multumesc si lui dana2dor de pe blogul careia m-am inspirat!
la 17.02.2010, 15:26
E super
la 17.02.2010, 15:28
cu siguranta este delicios
la 17.02.2010, 15:49
mmm super arata

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking