GUGULUF DIN ALBUȘURI, CU CACAO, STAFIDE ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ

Postat de panacris in Dulciuri
26 Dec 2015 | 4135 vizualizari
GUGULUF DIN ALBUȘURI, CU CACAO, STAFIDE ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ

Tare bine m-am împrietenit cu acest fel de preparat, care nu a dat greș niciodată, de când l-am descoperit. Rapid, simplu și delicios. Totul e să aveți răbdare și să urmați pașii rețetei întocmai. Poftă bună și spor la treabă ;)

Ingrediente

  • albuș de ou 10 bucăți,
  • sare iodată 1 praf,
  • oțet 1 linguriță,
  • zahăr tos 10 linguri cu vârf,
  • făină albă de grâu 10 linguri cu vârf,
  • praf de copt cu șofran 1plic,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • stafide cca. 100 g,
  • lămâie confiată 50 g,
  • pudră de cacao 50 g

Mod de preparare

Albușurile, la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit pe Thor :D robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădeje din bucătăria Zmeilor.

După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina.  Pudra de cacao se presară peste aluatul obținut și se amestecă circular, foarte, foarte fin, ca să aibe aspectul. Se toarnă aluatul obținut într-o formă de guguluf, unsă cu puțină grăsime, apoi se preasară stafidele și lămâia confiată, apăsându-se ușor, cât să fie incorporate în compozițe. Gugulful se pune la copt în cuptorul preîncălzit, cca. 25 de minute la 180 grade. După ce se rumenește și trece testul scobitorii, chec-ul se scoate din formă și se lasă la răcit, pudrăndu-se din belșug cu zahăr pudră vanilinat. Spor și poftă bună

Daca ti-a placut reteta noastra "GUGULUF DIN ALBUȘURI, CU CACAO, STAFIDE ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel

Postat de medioto59

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel

Mixam albusurile cu un praf de  sare . Amestecam zaharul cu zaharul vanilat si il incorporam ,adaugandu-l  in ploaie,in albusurile batute spuma.  Mixam bine pana obtinem o bezea...

Citeste continuarea

Fluturasi cu gem

Postat de Nadyne

Fluturasi cu gem

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele chiar putin caldut. In cuva masinii de paine punem ingredientele in urmatoarea ordine: 2 galbenusuri, oul intreg, uleiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2015, 17:57
minunat
la 26.12.2015, 18:18
Delicios!
la 26.12.2015, 18:28
Delicios!
la 26.12.2015, 19:09
I-ai cam răsfățat pe zmeișori!
la 26.12.2015, 19:11
imi plac deserturile astea din albusuri..

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking