Guguluf marmorat cu zmeura

Postat de comanligia in Prajituri
12 Noi 2013 | 5043 vizualizari
Guguluf marmorat cu zmeura

Tot am amanat prepararea acestui guguluf foarte simplu,si iata ca azi ia venit randul :)

Ingrediente

Blat:

  • 200 gr de zahar
  • 1 cana faina
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri faina
  • arome(esente de vanilie,rom)
  • putina sare
  • 6 linguri ulei

Pentru crema:

  • 500 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 200 gr de zmeura

Pentru ornat:

  • 200 gr zmeura
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma cu putina sare,apoi se adauga zaharul,galbenusurile,uleiul,aromele si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se lase albusurile.

Se opreste un sfert din aceasta compozitie,acest sfert il amestecam cu cacao,si incepem montarea in forma de guguluf care se unge cu ulei,se pune primul strat alb,apoi negru,apoi alb si tot asa pana se termina compozitia.Se da la cuptor pentru coacere,se face testul cu scobitoarea la final.

Dupa coacere,se lasa la racit si apoi se taie guguluful pe jumatate.Se face crema ptr umplere:se bate frisca impreuna cu zaharul  si zmeura.Aceasta crema se unge jumatatea de guguluf apoi se pune peste cealalta jumatate.Se oprneaza dupa preferinte, si se face un sirop din zmeura si zaharul ramas(se pun pe foc cateva minute pna se topeste zaharul,fara sa se striveasca fructele) si orneaza cu acest sirop.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf marmorat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mere si bezea

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si bezea

Umplutura:  Speli merele, le cureti de coaja si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungi o tigaie antiaderenta cu uleiul, pui merele stoarse de zeama, adaugi zaharul si lasi merele pe...

Citeste continuarea

Desert prajitura felie de lapte

Postat de Oana

Desert prajitura felie de lapte

Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul de topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi laptele. Amesteca faina cu cacaua si praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2013, 17:58
Mmmmm
la 12.11.2013, 18:00
Ce bun!
la 12.11.2013, 18:01
la 12.11.2013, 18:06
Iar a aparut Gugu asta...
la 12.11.2013, 18:06
mmm.... delicios guguluful tau

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking