Gulas cu afumatura si cartofi

Postat de rocsi_1612 in Porc
16 Feb 2015 | 8884 vizualizari
Gulas cu afumatura si cartofi

Gulas cu afumatura si cartofi

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc pentru gulas portionata
  • 8 bucatele de costita afumata dezosata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 4 cartofi potriviti
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri sos de legume
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 crengute patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam bucatile de gulas si costita, le tamponam cu un servetel. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim, il facem cubulete, ardeiul il facem bucatele. Incingem uleiul intr-o cratita, rumenim bucatile de carne, inclusiv afumatura. Adaugam legumele, le innabusim 3-4 minute, apoi punem apa cat sa le cuprinda. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cartofii ii curatam, ii spalam, ii taiem in 4-6 bucati, rosiile decojite le maruntim. Dupa ce carnea a fiert mai bine de jumatate, punem cartofii, condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei. Lasam sa dea 3-4 clocote, dam drumul si rosiilor. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati, dar fierbinte. Mai fierbem pana sunt si cartofii bine patrunsi, iar zeama a scazut suficient. Adaugam sosul de legume, pasta de tomate, amestecam si mai lasam pe foc maxim 2 minute. La final presaram patrunjel verde tocat marunt si tinem acoperit 10 minute gulasul. Se serveste cald cu muraturi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas cu afumatura si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Snitele de porc in crusta de cartofi

Postat de merisor67

Snitele de porc in crusta de cartofi

De la inceput vreau sa mentionez ca am incercat doua variante de preparare a acestor snitele. Adica o parte din snitele le-am preparat la cuptor si o parte le-am prajit. Ce-i drept, sunt mai...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu sos de soia si crusta de alune

Postat de gurita_ta2005

Muschiulet de porc cu sos de soia si crusta de alune

Muschiuletul de porc se curata de pielite, se taie in doua, se stropeste cu ulei pe ambele parti, se condimenteaza si se pune sos de soia deasupra. Catelul de usturoi se curata si se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2015, 11:19
mmmmm....
la 16.02.2015, 11:33
la 16.02.2015, 11:35
bun bun
la 16.02.2015, 11:36
foarte bun
la 16.02.2015, 11:39

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking